RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію: що треба знати

В Україні ще на три місяці продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію, запроваджені через повномасштабне російське вторгнення 24 лютого – вони триватимуть до 15 листопада 2023 року.

Про це повідомляє "Голос України".

Так, у четвер, 17 серпня у виданні опублікували закони, що набрали чинності:

  • Закон від 27.07.2023 р. №3275 "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" (раніше законопроєкт №9532);
  • Закон від 27.07.2023 р. №3276 "Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" (раніше законопроєкт №9533).

Окрім цього, опубліковано відповідні Укази щодо продовження воєнного стану та загальної мобілізації.

Ці заходи передбачають подовження режиму воєнного стану та загальної мобілізації з 05:30 18 серпня ще на 90 днів.

Читайте також: Загальна мобілізація: чи призиватимуть в серпні військовозобов’язаних без армійського досвіду

Загальна мобілізація є системою оперативного поповнення військових лав Збройних сил та впроваджується одночасно на всій території України.

Вона охоплює всі рівні державної влади, інші органи державного управління, місцевого самоврядування, Збройні сили України, інші військові підрозділи, структури та засоби Цивільної оборони України, сектори національної економіки, державні та приватні підприємства, установи та організації.

Термін проведення мобілізації становить 90 днів з моменту оголошення та стосується громадян у віці від 18 до 60 років (в основному чоловіків), які можуть виконувати військовий обов'язок.

За потреби, вказані особи зобов'язані здійснювати військову службу під командуванням відповідних військових підрозділів на вказівку Генерального штабу Збройних сил України.

Раніше ми писали, що у Раді розповіли про четверту чергу мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

Загальна мобілізація: кого призвуть до війська цієї осені

По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

Загальна мобілізація: хто може отримати бронь з 1 вересня

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.