RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

ЗСУ знищили пункт управління ворога, за добу – 22 зіткнення на фронті: зведення Генштабу

Станом на 20 серпня, 543-й день повномасштабного російського вторгнення, відбулось 22 бойових зіткнення на фронті в Україні. Сили оборони ліквідували пункт управління та три артилерійських засоби на вогневих позиціях окупантів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: ЗСУ перетворюють на брухт артилерію і БПЛА ворога: оновлені дані Генштабу

Обстріли ЗС РФ

За 20 серпня російська окупаційна армія завдала 22 авіаційних удари та здійснила 30 обстрілів з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах. У результаті російських терористичних атак є загиблі та постраждалі мирні жителі, а також зруйновано житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти завдали авіаційного удару в районі південо-західніше Іскрисківщини Сумщини та здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів, серед яких:

  • Карповичі, Богданове Чернігівщини;
  • Товстодубове, Волфине, Новоолександрівка Сумщини;
  • Ветеринарне, Ізбицьке, Гатище, Вовчанськ, Вільча Харківщини.

На Куп’янському напрямку загарбники завдали авіаційного удару західніше Миколаївки. Артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали Тополі, Масютівка, Кислівка, Берестове Харківщини. Водночас загарбники безуспішно намагалися наступати в районі Синьківки Харківщини.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Шийківки, Тернів, Пискунівки, Веселого Донеччини. Артилерійських обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них:

  • Невське, Білогорівка Луганщини;
  • Верхньокам'янське, Спірне, Торське Донеччини.

На Бахмутському напрямку російська армія безуспішно намагалася наступати в районі Курдюмівки Донеччини. Завдала авіаційного удару в районах Веселого, Кліщіївки, Курдюмівки. Від артилерійських обстрілів ворога постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема:

  • Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Ступочки, Олександро-Шультине Донеччини.

На Авдіївському напрямку ворожих артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Керамік, Степове, Орлівка, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донеччини.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ окупантів в районі Мар’їнки Донеччини. Російські бойовики завдали авіаційного удару в районі Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали Красногорівка, Мар’їнка, Побєда, Курахове, Катеринівка, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Старомайорська Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали такі населені пункти:

  • Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донеччини.

На Запорізькому напрямку загарбники завдали авіаційного удару в районі Роботине Запорізької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 30 населених пунктів, зокрема:

  • Новодарівка, Червона Криниця, Мала Токмачка, Оріхів, Роботине.

На Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах Ольгівки та Садового Херсонщини. Від артилерійських обстрілів російської армії постраждали понад 20 населених пунктів, зокрема:

  • Новодмитрівка, Берислав, Тягинка, Токарівка, Понятівка, Антонівка Херсонщини.

ЗСУ

Сили оборони України продовжують контрнаступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за 20 серпня завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу окупантів. Водночас підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ знищили пункт управління та три артилерійських засоби на вогневих позиціях російської армії.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що відповідно до домовленності з лідером Нідерландів, після тренування пілотів та інженерів Україна отримає 42 винищувачі F-16.

  • Вас може зацікавити:

Сили оборони в онлайн-режимі спостерігають за ситуацією: Наєв розповів про захист північного кордону

Україна отримає від Данії 19 винищувачів F-16: про що домовились Київ і Копенгаген

Допомога ЗСУ прийшла, звідки не чекали: "кадировці" перестрілялися з дагестанцями на Запоріжжі