RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Більше, ніж індексація: в якому випадку українцям суттєво підвищать пенсії

Кабінет міністрів України має намір провести індексацію пенсій у зв'язку з інфляцією у 2024 році. Але через російську агресію ситуація може змінитися.

Про це міністр соціальної політики Оксани Жолнович заявила в ефірі телемарафону.

Читайте також: Пенсію вже можна отримати міжнародним переказом: як це зробити через "Укрпошту"

"Ми плануємо, тобто ми зараз формуємо наш бюджетний запит, саме зараз відпрацьовуємо його максимально і плануємо подати відповідні цифри для того, щоб говорити щонайменше про таку саму індексацію, як була цього року", - сказала Жолнович.

При цьому, Жолнович наголосила, що якщо вдасться напрацювати новий простіший і зрозуміліший механізм нарахування солідарної пенсії, то громадяни зможуть отримати більші нарахування, ніж просто індексація.

Після індексації у березні 2023 року розмір мінімальних виплат для деяких категорій пенсіонерів збільшився від 100 до 1500 гривень. Загалом, розмір пенсії зріс на 688,85 гривні, це - 14,9%. 5. У середньому, українські пенсіонери наразі отримують 5 311,44 гривні. При цьому інфляція в Україні з початку 2023 року становить 4,6%.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроект про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та інших осіб.

Вас також може зацікавити:

Куди звертатися у разі втрати або обміну паспорта: рекомендації пенсіонерам

В Україні планують підвищити пенсії: якими будуть суми виплат у 2024 році

Виплати пенсій по інвалідності: чого слід очікувати українцям з 1 вересня