RU  UA

Зворотний відлік пішов: окупанти почали тікати з Токмака

Адміністрація тимчасово окупованого Токмака Запорізької області поступово починає тікати з міста, а "евакуйованих" місцевих мешканців повертають назад у розграбовані будинки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

За його словами у Бердянську регулярно лунають вибухи, зокрема 29 серпня містяни чули гучні звуки. Натомість до Мелітополя приїхав ще один мобільний крематорій – вони цілодобово працюють у місті.

Федоров наголосив, що вже тиждень як окупаційна адміністрація Токмака виїжджає з міста, проте про масову втечу поки що не йдеться. Попри те, що раніше підтвердження цього не було, 29 серпня місцеві мешканці розповіли, що гауляйтери збирають речі.

Читайте також: Окупантів чекає "щедра" пропозиція: експерт назвав найкращу тактику для ЗСУ на півдні

"Водночас, раніше евакуйованих з Токмака, Молочанська мешканців повертають назад. При цьому їхні будинки пограбовані або захоплені. Росіяни хочуть прикритися живим щитом цивільних мешканців", - сказав мер Мелітополя.

Він також розповів, що окупанти активно готуються до проведення виборів – завозять агітаторів та масовку з Росії та публікують результати виборів, за якими 90% населення "голосують" за "Єдину Росію".

Погіршення ситуації на фронті впливає на поведінку окупаційних сил. Відзначається зростання випадків викрадання людей. За останні тижні було зафіксовано понад 50 таких випадків. Ці постраждалі потім з’являються на пропагандистських відео, де їм накладають різні "зізнання". Також окупанти перевіряють телефони людей на вулиці і, якщо їм щось здається підозрілим, людину забирають.

"Окупанти пограбували все, що було можна - обладнання, зерно. На окупованих територіях дефіцит всіх товарів. Масово вивозиться зерно. Утворена єдина зернова компанія, яка скупає його дешевше за собівартість", - резюмував Федоров.

Раніше ми писали, що відбувається на Бахмутському напрямку.

  • Вас може зацікавити:

В Брянську знову гучно: "бавовна" дісталася будівлі Слідчого комітету, фото

Збито всі ворожі ракети: Залужний розкрив деталі роботи ППО під час нічної атаки

Сили оборони ведуть наступ і закріплюються на відвойованих рубежах: ранкове зведення Генштабу