RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Сили оборони ведуть наступ і закріплюються на відвойованих рубежах: ранкове зведення Генштабу

На п’ятсот п’ятдесят третю добу повномасштабного російського вторгнення Росія вчергове атакувала Україну ракетами та безпілотниками, внаслідок чого загинули люди. На фронті протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень, при цьому українські війська продовжують наступати на Мелітопольському напрямку та закріплюватися на відвойованих рубежах.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

За останню добу противник здійснив п'ять ракетних та шістдесят авіаційних ударів, здійснив 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. На жаль, через терористичні атаки російських сил є загиблі та поранені серед цивільних жителів. Житлові будинки та інша важлива цивільна інфраструктура зазнали значних пошкоджень.

У Генштабі попередили про високу ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається стабільною.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив авіаційні атаки в районах Костобоброва (Чернігівська область) та Удів, Зибиного (Харківська область). Також було зафіксовано понад 25 випадків мінометних та артилерійських обстрілів населених пунктів, зокрема Семенівки (Чернігівська область), Мефодівки, Волфиного, Ободи, Костянтинівки, Хотіні, Рясного (Сумська область), а також Мала Вовча, Нестерне, Одрадного, Строївки, Красного Першого (Харківська область).

На Куп’янському напрямку ворог влаштував авіаційні атаки в районах Першотравневого, Кислівки, та Куп’янська (Харківська область). Також зафіксовано артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Курилівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Піщане (Харківська область).

Читайте також: Найпотужніша атака на Київ з весни: що відомо про наслідки ворожого нападу

На Лиманському напрямку противник безуспішно проводив наступальні дії в районах Новоєгорівки та Білогорівки (Луганська область). Також в цьому напрямку здійснив авіаційні атаки в районах Надії, Твердохлібового, Новоєгорівки, Білогорівки (Луганська область), а також Спірного (Донецька область). Більше 20 населених пунктів, включаючи Білогорівку (Луганська область), а також Берестове, Роздолівку, Федорівку, Григорівку (Донецька область), зазнали обстрілів противника артилерією.

На Бахмутському напрямку противник проводив безуспішні наступальні дії в районах Богданівки, Курдюмівки та Озарянівки (Донецька область). Також зафіксовано авіаційні атаки в районах Кліщіївки, Дружби та Південного (Донецька область). Більше 25 населених пунктів, включаючи Діброву, Міньківку, Оріхово-Василівку, Залізнянське, Ступочки та Андріївку (Донецька область), стали мішенями для артилерійських обстрілів противника.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив авіаційний удар в районі Авдіївки, а також здійснив обстріли артилерією та мінометами населених пунктів Керамік, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Невельське, Карлівка (Донецька область).

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Новомихайлівки (Донецька область). Противник відзначився авіаційними атаками в районах Красногорівки та Мар’їнки (Донецька область). Також були зафіксовані артилерійські обстріли населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Катеринівка, Гостре, Дачне, та Олександропіль (Донецька область).

На Шахтарському напрямку ворог здійснив авіаційні удари в районі Старомайорського (Донецька область). Населені пункти Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка, Благодатне, та Урожайне (Донецька область) зазнали артилерійських обстрілів від противника.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Залізничного та Вербового (Запорізька область). Більше 20 населених пунктів, включаючи Малинівку, Залізнянське, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, та Степногірськ (Запорізька область), стали жертвами артилерійських обстрілів противника.

На Херсонському напрямку постраждали від артилерійських обстрілів більше 10 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Микільське, Садове, Херсон, Софіївку, Широку Балку (Херсонська область).

Зазначається, що Збройні Сили України продовжують наступати на Мелітопольському напрямку, фіксуються на досягнутих рубежах та здійснюють дії в рамках контрбатарейної боротьби.

Упродовж попередньої доби авіація сил оборони відзначилася 8 ударами у напрямках зосередження особового складу противника і здійснила 4 удари по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ та артилерії також відзначились: протягом останньої доби вони завдали удару в районі концентрації особового складу, зброї та військової техніки противника, а також уразили важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" противника.

Раніше ми писали, що БПЛА вразив завод, який виробляє деталі для "Іскандерів".

  • Вас може зацікавити:

По всій Росії вночі гриміли потужні вибухи: куди прилетіла "бавовна"

Псков, у вас "пропущений": кадри потужної "бавовни" на аеродромі дивізії ПДВ

Неподалік стоїть палац Путіна: у Геленджику спалахнула сильна пожежа, кадри