RU  UA

Прискорення наступу на півдні: що для цього потрібно ЗСУ

Військові експерти оцінили перспективи прискорення просування української армії на півдні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів екскомандувач ДШВ ЗСУ Іван Якубець.

Читайте також: Є певні успіхи: ЗСУ просунулися на Запорізькому напрямку, карта боїв

За його словами, у просуванні бійців Збройних сил є певні труднощі. Військовим дуже необхідні допомога й співпраця з розвідкою.

"Сказати, що зараз ми підемо як по маслу, я не можу. Зараз, безумовно, дуже сильно повинна працювати наша військова розвідка на глибину хоча б до 10-15 кілометрів і чітко визначатися, де які заходи ворог робить попереду наших військ, які ведуть наступ, для того, щоб нашим командирам приймати рішення щодо подальших дій", - зауважив він.

У ніч, коли військові дуже активно просунулися через істотну мінну перешкоду, досягнувши успіху, це сталося завдяки ініціативі наших командирів рот, командирів батальйонів.

"За великим рахунком, нічого нового в історії військового мистецтва ми не відкрили, але те, що ми використали колишні радянські та ще й китайські засоби ведення бойових дій в таких складних умовах, це – факт. Тобто просочилися через мінне поле, вийшли на рівень підрозділів ворога, які сидять в окопах, там, де вже нема мінних полів, і атакували їх, закріпившись, що дозволило нашим саперам проробити проходи в мінних полях і далі вже піти бойовій техніці. Що викликало, безумовно, переполох серед військ ворога на тій ділянці фронту", - додав Іван Якубець.

Нагадаємо, за даними Генштабу, українські війська мають успіх на двох напрямках на південному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Окупантів чекає "щедра" пропозиція: експерт назвав найкращу тактику для ЗСУ на півдні

Ціна для росіян - 150 тисяч солдатів: що відбувається на Бахмутському напрямку

Росіяни перекидають оперативні резерви з інших напрямків: що відбувається на південному фронті