RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Українська армія має успіхи на Запоріжжі: свіжі карти боїв

Станом на 26 серпня, українські захисники на Мелітопольському напрямку досягли невизначеного успіху під час контрнаступу в напрямку Новоданилівка – Новопокропівка та Мала Токмачка.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Готують все, що можна: речник Нацгвардії про активність окупантів на Куп’янському і Лиманському напрямках

Харківська та Луганська області

Як свідчать геолокаційні кадри за 25 серпня, російські окупанти просувалися на захід від Ковалівки (14 км на південний захід від Сватового).

За даними Генштабу ЗСУ, рашисти безуспішно наступали у районі Новоєгорівки на Луганщині. Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський розповів, що загарбники після місяця важких боїв та великих втрат наразі перекидають новосформовані бригади і дивізії на Куп’янський та Лиманський напрямки, щоб відновити активні наступальні дії.

За ствердженням російських джерел, минуло доби українські воїни здійснили наземні атаки на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Міноборони Росії заявило, що російська армія нібито відбили українські атаки в районі Синьківки Харківщини та Сергіївки Луганщини.

Фото: understandingwar.org

Донецька область

За інформацією українського Генштабу, ЗСУ продовжували контрнаступ на південь від Бахмута. У свою чергу, російські джерела стверджували, що українські захисники атакували окупантів в районі Курдюмівки та Кліщіївки.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, українські військовослужбовці продовжували обмежені наступальні операції в районі Бахмута, а загарбники безуспішно наступали в районі Кліщіївки. Російський "воєнкор" стверджував, що окупанти атакували в районі Веселого.

Крім того, російські бойовики продовжували обмежені наступальні дії на лінії Авдіївка-Донецьк, але минулої доби так і не просунулися вперед. Український Генштаб заявив, що окупанти безуспішно наступали на південь від Авдіївки, поблизу Первомайського, Мар’їнки та Авдіївки і на північний схід від Новомихайлівки.

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Південь

У Генштабі України зазначили, що за минулу добу Сили оборони відбили російські атаки поблизу Вугледара (30 км на південний захід від міста Донецьк).

У свою чергу, російські "воєнкори" стверджували, що українські захисники наступали поблизу Приютного та Урожайного, а також у напрямку Старомлинівки.

Крім того, російські джерела, у тому числі батальйон "Восток", продовжують висловлювати свої занепокоєння стосовно вразливості РФ перед українським контрнаступом в районі адмінкордону Донецько-Запорізької областей.

Фото: understandingwar.org

Українські захисники продовжували свій контрнаступ на заході Запорізької області та просунулися минулої доби. ЗА даними Генштабу, ЗСУ продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку, а також досягли невизначеного успіху в напрямку Новоданилівка – Новопокропівка та Мала Токмачка.

Як заявило Міноборони Росії, окупанти нібито відбили 5 українських штурмів у невизначених районах на заході Запорізької області.

Також російські "воєнкори" стверджували, що ЗСУ продовжували контрнаступ на схід від Роботиного та в напрямку ворожих тилових рубежів оборони на захід від Вербового. Один російський військовий блогер стверджував, що українські воїни закріпилися у Роботиному і наступають на Новопокропівку.

Фото: understandingwar.org

Фото: understandingwar.org

Раніше ми розповідали, яка була задача спецоперації на Тарханкуті окупованого Криму в українського десанту.

  • Вас може зацікавити:

Буде ще більше подібних новин: в ГУР розповіли деталі "бавовни" на базі ЧФ в Перевальному

Думав, що біжить до своїх: ЗСУ взяли окупанта в полон, епічне відео

Ворог двічі атакував Одесу ракетами: було застосовано "Калібр"