RU  UA

Російська ППО на таке не розрахована: чому у Кремля все більше "пропущених"

Практично будь-яка протиповітряна оборона нездатна повноцінно захистити свою територію, і Росія в цьому не виняток. Щось російська ППО таки збиває, але вона була спочатку "заточена" на протидію літакам, для яких поріг малих висот становить лише 200 метрів, а не під БПЛА, здатних ширяти над дахами будівель.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт з авіації, провідний науковий співробітник НАУ Валерій Романенко.

Читайте: Найпотужніша атака дронів по території РФ: нові подробиці нічної "бавовни" в Росії

За його словами, всі їх зенітно-ракетні комплекси орієнтовані саме на такі висоти й вище, і на об'єкти з поверхнею, що відбиває, в половину квадратного метра. "Скажімо так, нехай навіть на невеликі об'єкти, але з достатньою поверхнею, що відбиває", - уточнив експерт.

У той же час, маленьких безпілотників, які часто мають пінопластові крила, просто не виявляють. "Саме тому наші безпілотні літальні апарати можуть безперешкодно долати величезні відстані над російською територією", - зазначив Валерій Романенко.

За його словами, зараз багато російських військових аеродромів перебувають у небезпеці. Винятком є аеродром у Моздоку в Північній Осетії, який знаходиться на досить великій відстані. При цьому українським БПЛА потрібно буде летіти через Крим, де напхано чимало різних засобів виявлення та знищення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про вибухи на аеродромі Пскова.

  • Вас може зацікавити:

"Бавовна" у Брянську: БПЛА вразив завод, який виробляє деталі для "Іскандерів"

В Брянську знову гучно: "бавовна" дісталася будівлі Слідчого комітету, фото

Ростовську область після "візиту" Путіна атакували дрони: що відомо