RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Смертельна стрілянина в Дніпрі: суд обрав запобіжний захід поліцейському

У Дніпрі суд обрав запобіжний захід поліцейському, який застрелив водія автомобіля Jaguar - його відправили під цілодобовий домашній арешт на 60 днів.

Про це повідомляє "Суспільне".

Поліцейському Єгору Звонкову заборонено відлучатися зі свого будинку, він повинен бути на зв'язку і виходити на зв'язок на першу вимогу слідства.

Читайте також: Стрілянина в Дніпрі: коли українці навчаться поважати поліцейських

Правоохоронця затримали за підозрою у перевищенні службових повноважень та умисному вбивстві. До суду прийшли кілька десятків поліцейських, щоби підтримати його. Сам поліцейський не прийшов на засідання за станом здоров'я - він виступав за допомогою відеозв'язку. Тим часом, обвинувачення вимагало обрати запобіжний захід затриманому патрульному — 60 діб арешту без права внесення застави.

Журналісти ТСН опублікували фото із засідання суду.

Напередодні обласна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зазіхання на життя патрульних, внаслідок чого передбачено покарання від 9 до 15 років позбавлення волі чи довічне ув'язнення. Про це повідомили у прес-службі ГУНП України у Дніпропетровській області.

Адвокат затриманого патрульного Юлія Сегеда назвала звинувачення у скоєнні навмисного вбивства її підзахисного необґрунтованим: про це повідомило "Суспільне". Сторона захисту просила про особисте зобов'язання, домашній арешт чи звільнення під заставу.

Сам обвинувачений заявив, що використав зброю, оскільки інші засоби самооборони на той момент уже були використані. Також затриманий поліцейський заявив, що не визнає своєї провини.

Після того, як були переглянуті записані дітьми загиблого відео та зйомки з бодікамер поліцейських, суддя пішов до нарадчої кімнати: про це повідомило "Радіо Свобода".

Раніше ми повідомляли про те, що ДБР розпочало досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками патрульної поліції у Дніпрі.

Вас може зацікавити:

Служать недовго: що відомо про копа, який застрелив водія в Дніпрі, та його напарницю

Водій Jaguar порушив правила: з’явилися нові подробиці смертельної стрілянини в Дніпрі, фото і відео

"Бидло на Jaguar": Філатов відреагував на смертельну стрілянину з поліцейським