RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

ЗСУ на Запоріжжі подолали "зуби дракона" росіян: звіт ISW і карти боїв

Українська легка піхота просунулася до позицій за протитанковими ровами та протитанковими перешкодами "зуби дракона", які складають нинішній російський оборонний шар перед українським наступом у західній частині Запорізької області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росію знову атакували дрони, є руйнування: всі подробиці і відео

На думку аналітиків, українські сили, ймовірно, мають намір утримувати ці позиції.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 4 вересня, показують, що українські війська просунулися до позицій, розташованих на східній частині російських протитанкових ровів і перешкод із зубами дракона, які є частиною трирівневої оборони безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова)", - йдеться у звіті ISW.

Відповідно до звіту аналітиків, геолокаційні дані вказують на те, що українська легка піхота просунулася далі вглиб серії підготовлених російських оборонних позицій вздовж дороги, яка веде на північний захід до Вербового. Окрім цього, українські сили також просунулися до російських оборонних позицій між Роботиним і Новопрокопівкою.

Повідомляється, що ЗСУ досягають успіхів у безпосередній близькості від ще не прорваного російського оборонного рубежу, який проходить на північний захід від Вербового на північ від Солодкої Балки, проводячи піхотні атаки і обстрілюючи важкою артилерією російські позиції, що знаходяться в глибині і на південь від цього рубежу. Розгортання української важкої техніки і значних сил у цих районах може свідчити, на думку аналітиків, як про прорив цього російської оборонної лінії, так і про намагання розширити цей прорив.

Раніше ми розповідали, що у Москві виникла чергова потужна пожежа.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ відправили до пекла чергове поповнення: оновлені втрати РФ від Генштабу

ЗСУ зупинили наступ росіян на двох напрямках, за добу – 29 бойових зіткнень: зведення Генштабу

Звучить, як фантастика: Росія зганьбилася з черговим "аналоговнетом"