RU  UA

Звучить, як фантастика: Росія зганьбилася з черговим "аналоговнетом"

Російська пропаганда голослівно заявила про нібито пуски аеробалістичної ракети "Кинжал" із літака-винищувача Су-34. Підтверджень цієї заяви немає.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів експерт Defence express Іван Киричевський.

Читайте також: Росія розповсюджує фейки про мобілізацію в Україні: які наративи використовуються

Він зауважив, що росіяни заявили, що такий запуск було здійснено вперше. Мовляв, раніше запускали виключно з Міг-31. Тепер запускати "Кинджали" дозволяє розширений парк тактичної авіації.

"Отже, побільшало можливостей для ураження цілей в Україні. Дивна новина, бо суто технічно таке складно реалізувати. "Кинжал" дуже важка ракета, важить близько 4-х тонн. Міг-31 – практично єдиний тактичний бойовий літак, здатний її підняти та розігнати до потрібної швидкості, а потім запустити. Важко уявити, як вони з технічної точки зору встановлюватимуть таку важку ракету на Су-34. Навіть не зовсім ясно, як вони встановлюватимуть на нього пілон, на який підвісять вже саму ракету. Такі заяви звучать як фантастика", - наголосив експерт.

Примітно те, що росіяни не вперше вигадують подібні історії. Так, говорили раніше, що нібито атакували "Кинжалами" Київ з Ту-22М3.

"У результаті виявилося, що росіяни, розповідаючи, що можуть навісити на Ту-22 три чи чотири "Кинджали", не змогли на нього навісити навіть пілон для цих ракет. До цього була історія про черговий "аналогівнет" - нібито росіяни випробували нову крилату ракету Х-50, хоча спочатку повідомлялося нашим Генштабом, що росіяни тільки планують серійне виробництво таких ракет. У результаті одні російські пропагандисти написали про "успішне випробування", інші так і не змогли розібратися, а де саме і що вони там відчували. Тому історії про "Кинджали" на Су-34 - це просто черговий "аналогівнет", - додав Іван Киричевський.

Нагадаємо, стратегічний запас далекобійних ракет у РФ становить не менше 585 ракет, здатних вражати цілі на відстані понад 500 кілометрів. Саме такими ракетами окупанти найчастіше атакують Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Вдвічі потужніший Mohajer-6: Іран показав новий бойовий дрон, фото і відео

Між льодом і полум'ям: чотири сценарії кремлівського військового глухого кута в Україні

Дістане ворога на відстані 370 км: яке озброєння на винищувачі F-16 може отримати Україна