RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Блінкен в Києві: держсекретар США зробив заяву щодо контрнаступу і відвідав могили бійців

У середу, 6 вересня, Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен під час свого третього візиту до України на Берковецькому кладовищі у Києві вшанував загиблих героїв.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте: Росія влаштувала масований обстріл Києва перед візитом Блінкена

"Держсекретар США Ентоні Блінкен став першим колегою, який розпочав свій день у Києві з вшанування загиблих наших героїв на Берковецькому кладовищі. Це — знак поваги до всіх українських воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу та право на життя", — написав Дмитро Кулеба.

"Сьогодні вранці я приєднався до Дмитра Кулеби на Берковецькому кладовищі в Києві, щоб віддати шану загиблим воїнам України. Вони з честю служили своїй країні, і Сполучені Штати пишаються тим, що стоять поруч з Україною, коли вона захищає свій народ і суверенітет", - у свою чергу написав Ентоні Блінкен.

Держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, як інформує "Європейська правда", що Вашингтон бачить прогрес українського контрнаступу, і Сполучні Штати подбають про те, щоб Україна і зараз, а також в довгостроковій перспективі мала усю необхідну допомогу.

"Я тут передусім для того, щоби продемонструвати нашу тверду підтримку України. Ми бачили хороший прогрес у контрнаступі. Ми хочемо подбати про те, щоб в України було те, що їй необхідно не лише для успішного контрнаступу, але й у довгостроковій перспективі, щоби вона мала хороші важелі стримування, сильні оборонні спроможності, щоби агресія не повторилася", – заявив він.

Держсекретар додав, що США також співпрацюватимуть з партнерами для того, щоб допомогти Україні відбудовуватися і стати країною з сильною економікою та потужною демократією.

Нагадаємо, що Ентоні Блінкен у Києві, ймовірно, оголосить про новий пакет військової допомоги на суму понад 1 мільярд доларів.

  • Вас може зацікавити:

Не тільки Блінкен: до Києва прибула прем’єрка європейської країни, фото

США схвалили нову партію допомоги Україні: що увійшло до пакету на 250 млн доларів

Скільки ЗСУ вдалося відбити територій в окупантів: Блінкен озвучив неймовірну цифру