RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Блінкен у Києві: стало відомо, що "привіз" держсекретар Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який перебуває з візитом у Києві, ймовірно, оголосить про новий пакет військової допомоги США на суму понад 1 мільярд доларів.

Про це пише Reuters, посилаючись на високопосадовця Держдепартаменту.

Читайте також: Не тільки Блінкен: до Києва прибула прем’єрка європейської країни, фото

Джерело видання повідомило, що Вашингтон хоче обговорити, як йде контрнаступ, та оцінити потреби на полі бою, а також будь-які кроки, які можуть знадобитися для зміцнення енергетичної безпеки України до зими.

Видання пише, що, незважаючи на підтримку України США з моменту вторгнення Росії, кілька кандидатів у президенти від Республіканської партії піддали сумніву допомогу США, підігріваючи стурбованість щодо того, чи Вашингтон підтримуватиме Україну на тому ж рівні, як тільки виборча кампанія в США в 2024 році. року посилиться.

Наразі уряд США надав Україні зброю та іншу військову допомогу на суму понад 43 мільярди доларів. Новий пакет допомоги у сфері безпеки буде оголошено цього тижня.

Президент США Джо Байден у серпні звернувся до Конгресу з проханням схвалити близько 40 мільярдів доларів додаткових витрат, включаючи 24 мільярди доларів на Україну та інші міжнародні потреби. Цей запит може зіткнутися з опозицією в Конгресі, де деякі ультраправі республіканці - особливо ті, хто має тісні зв'язки з колишнім президентом Дональдом Трампом - хочуть скоротити допомогу Україні.

Блінкін став першим іноземним політиком, який розпочав свій день у Києві з вшанування загиблих українських воїнів на Берковецькому цвинтарі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що перед візитом Блінкена, в ніч проти 6 вересня, Росія влаштувала масований обстріл Києва.

Вас також може зацікавити:

Скільки ЗСУ вдалося відбити територій у окупантів: Блінкен озвучив неймовірну цифру

Сильні слова та музика: держсекретар США Блінкен захопився українським скрипалем із ЗСУ

Візит Блінкена до Пекіна та питання України: до чого домовились на перемовинах