RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Якщо ми переглядаємо обмежено придатних, то чому б не пошукати серед депутатів - Максим Жорін

На думку екскомандира полку "Азов", заступника командира 3-ї окремої штурмової бригади, майора ЗСУ Максима Жоріна, в країні проходить "дуже лайтова мобілізація".

Проте чим більше проходить часу, тим гостріше стає питання ротації тих, хто воює з початку повномасштабного вторгнення. Чим довше йдуть бойові дії, тим більше люди потребують відпочинку. Деякі бійці вже по півроку виконують бойові задачі взагалі без перерви: тільки штурми та відбиття штурмів ворога.

"В першу чергу я би переглянув категорію депутатів та чиновників. Серед народних обранців ми точно швидко знайдемо кадри, які більше користі принесуть армії. Деякі нардепи… тільки імітують діяльність, паралельно кришуючи різні теми і тероризуючи людей", - каже Максим Жорін.

Також він пояснив, що більшості чоловіків доведеться долучитись до оборони. Проте необов'язково всім штурмувати посадки, адже в армії роботи багато, і захищати - це "обов'язок всіх чоловіків, а не якихось окремих, які пішли самі воювати".

"В 3-й штурмовій процесом поповнення ми займаємось самостійно: залученням цивільних і переводами з інших підрозділів. Для нас це дуже важлива ділянка роботи, бо ми набираємо не просто в підрозділ, а в бойову родину", - резюмував майор ЗСУ.