RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ціни вражають: нардепка показала фото меню в столовій Верховної Ради

Народний депутат України Вікторія Сюмар показала меню у парламентській їдальні. Вона зазначила, що ціни на продукти у стравах завищені в рази.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Та що там дивитися? Чому Верховна Рада сховала декларації чиновників

"Це ціни з парламентської їдальні. Баклажани - 600 грн за кг (на ринку купую по 30 максимум), перець - 1000 грн/кг (на ринку 70 грн), кабачки – 600 грн… Просто тотальний "кінець доби бідності". Як вважаєте, у чому готують баклажани, ціна яких зростає на 2000%?” - написала Сюмар.

Сюмар також поділилася цінами на деякі страви. Філе хека продається по 120 грн/100 г, а порція сьомги коштуватиме 224 грн/100 г. Болгарський перець на грилі пропонують по 100 грн/100 г. Тушковані кабачки з томатами - за 92 грн/150 г, млинці з яблуками та медом – по 75 грн/150 г, а з м'ясом – по 83 грн/200 г. Картопляне пюре представлено по 34 грн/100 г, а рис – по 32 грн/150 г.

Також Сюмар продемонструвала, як виглядають баклажани з меню. На тарілці три підсохлі баклажани без будь-яких добавок. Депутат зазначила, що їй було б цікаво дізнатися про постачальника продукції.

В коментарях відреагували на її публікацію. Деякі інтернет-користувачі нагадали, що ще нещодавно у суспільстві обговорювали занижені ціни на страви. Також були аргументи, що в одному з відомих закладів громадського харчування овочеве соте, в якому баклажани та кабачки коштує 86 грн за 200 г, тобто, 43 грн/100 г або 430 грн за кілограм. Дешевше, але не в рази. На що відповіла, що заклад платить оренду, електроенергію та платить співробітникам за ці гроші. А у ВРУ ці складові бюджетні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що депутати Верховної Ради навіть під час війни продовжують отримувати щомісячну компенсацію за житло із державного бюджету.

Вас також може зацікавити:

В Україні хочуть підвищити зарплати чиновникам: чи перестануть вони красти

Депутати на війні: які місцеві політики взяли до рук зброю

Скільки заробляють депутати та голова Верховної Ради: документ