RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Коли пілоти ЗСУ почнуть літати на фронт на F-16: стала відома дата

Уже цієї зими українські пілоти можуть виконувати бойові завдання на багатоцільових винищувачах F-16.

Подібний прогноз озвучило видання The Wall Street Journal.

Журналісти, посилаючись на офіційних американських осіб, прогнозують, що українські пілоти можуть раніше розпочати виконання бойових завдань на F-16, ніж очікувалося.

Читайте також: Чому Україні потрібні сучасні літаки F-16: детальне пояснення

Союзники прогнозують, що пілоти зможуть виконувати бойові завдання на багатоцільових винищувачах уже взимку цього року - до лютого 2024 року. США, зокрема, можуть підготувати пілотів, які володіють англійською, за п'ять місяців.

Група, яку Київ відправив на навчання, як виявилося, нараховує менше 10 пілотів, які достатньо володіють англійською. Вказані військовослужбовці будуть направлені на льотну підготовку на авіабазу Національної гвардії Морріс у Тусоні, штат Арізона, де дислокується 162 авіаполк. Водночас ще десять українських пілотів розпочнуть курс навчання англійської мови на базі ВВС Лекленд у Сан-Антоніо.

Екскомандувач силами США в Європі Бен Ходжес вважає, що офіційний Вашингтон надто стурбований рівнем володіння англійською мовою серед українських бійців, оскільки цей час можна виділити на інші процедури.

Проте мовна підготовка, як зазначають у WSJ, є лише однією з перешкод, яка заважає бойовому використанню F-16 у небі над Україною. Журналісти нагадують, що багатоцільові винищувачі, які провели годину у повітрі, потребують 16-годинного обслуговування на землі. Тому підготовка обслуговуючого персоналу може стати ще більшою проблемою для Києва та Вашингтона.

Раніше ми розповідали, що у Данії назвали умову передачі Україні винищувачів F-16.

Вас може зацікавити:

F-16 вже був в Україні і сідав на наші аеродроми: офіційно від Повітряних сил

Побажання України врахували: український пілот розповів про навчання на F-16, відео

Коаліція заради перемоги: скільки потрібно Україні F-16 для повного щастя