RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Кремль планує вбити 700 тис. росіян на війні: журналіст назвав наслідки

Влада Росії під час чергової хвилі мобілізації планує призвати на війну проти України кілька сотень тисяч осіб.

Про це розповів російський опозиційний журналіст, ексдепутат Державної думи Росії Ігор Яковенко.

Читайте також: Вирішили "звільнити" Далекий Схід? Дані інфографіки про нові втрати Росії в Україні

При цьому, на його переконання, що призов у 700 тисяч росіян – "поза межами можливості". Досягнути таких обсягів нереально через обмеження у військовій інфраструктурі та небажання самих росіян йти помирати.

"Йде повзуча мобілізація, продовжує діяти торішній осінній указ Путіна про часткову мобілізацію. Усі люди, які мають до цього стосунок, маю на увазі ті, які перебувають під загрозою бути відправленими на цю злочинну війну, вони про це прекрасно знають. Загалом, вони або виїхали, або ховаються, або покірно чекають відправки на цю бійню", – зауважив він.

Зокрема, минулого року під час часткової мобілізації призвали 300 тис. осіб. У багатьох випадках людей відправляли назад, оскільки не було елементарного спорядження. Не змогли забезпечити військовий вишкіл, а також бойове злагодження.

У самих росіян бажання йти на фронт немає через відсутність мотивації "ризикувати життям через незрозумілі ідеї". Їх за 1,5 року так чітко і не сформулювали.

"Єдина мотивація – це гроші. Але ця мотивація працює на депресивних регіонах, де люди всією сім’єю живуть на пенсію бабусі або отримують там 10, 20, або 30 тис. рублів. У таких умовах 200 тис. рублів, які обіцяють за людину, працюють. Але у великих містах це все не працює. Тому, наприклад, із Москви чи Петербурга йде на фронт на порядок менше, тому якщо серйозно напружуватися можуть 300 тис. знайти, але 700 тис. – це казки", – додав журналіст.

Як повідомлялося, російська влада продовжує всіляко заважати узагальнювати кількість загиблих окупантів з Далекого сходу на війні в Україні, проте існують факти, що красномовно говорять про масштаби прихованого.

  • Вас також може зацікавити:

Нова оригінальна хвиля мобілізації в РФ: жінки замінили чоловіків

Бомбили самі себе: Росія визнала удар по Бєлгороду

Це нормально: міністр оборони ФРН допустив удари ЗСУ по Росії