RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

Сили оборони перехопили ініціативу на трьох напрямках, за добу - 30 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

На п’ятсот шістдесят п’яту доба широкомасштабного російського вторгнення Сили оборони України продовжують ведення оборонних дій на сході та ведення наступальної операції на півдні України. За добу відбулося понад 30 бойових зіткнень.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Росія запустила по Кривому Рогу дрони і ракети: що відомо на ранок

Повідомляється, що за добу ворог завдав 5 ракетних та 87 авіаційних ударів, здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільним об’єктах. Окупанти атакували Україну 33 дронами-камікадзе типу "Shahed-136/131", з яких 26 було знищено засобами ППО. Внаслідок російських атак руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових будинків та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки.

В районі відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Бахмутському напрямку Сили оборони мають частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах, тривають жорсткі бої. Окрім цього, окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону Збройних Сил України в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Курдюмівки Донецької області.

В районі відповідальності ОСУВ “Таврія” на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони мають ініціативу стримувати ворога, проводити штурмові дії і метр за метром відвойовувати територію. ЗСУ успішно тримають оборону в районах Кераміка, Авдіївки, Сєверного, Мар’їнки та Рівнополя Донецької області, де протягом доби противник здійснив близько 20 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Всі атаки ворога обернулися для окупантів значними втратами в живій силі та техніці.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади забезпечення та наносити успішне ураження по тилам противника.

Через катастрофічні втрати окупантів очікується, що у найближчий час в РФ та на тимчасово окупованих нею територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки ворога.

Раніше ми писали про бавовну у російському Бєлгороді.

Вас може зацікавити:

Є одне "але": Буданов вважає, що РФ не зможе вести тривалу війну проти України

До кінця року: розвідка США прогнозує успішний прорив трьох ліній оборони ЗС РФ на фронті

Зайняли перші чотири будівлі: ЗСУ просунулися у Новомайорському, карта