RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Зайняли перші чотири будівлі: ЗСУ просунулись в Новомайорському, карта

Контрнаступ ЗСУ успішно триває у Донецькій області, а Силам оборони вдалося зайняти нові позиції в населеному пункті Новомайорське.

Про це у своєму Twitter повідомив журналіст видання Bild Юліан Рьопке.

За його словами, ЗСУ успішно просуваються в районі населеного пункту Новомайорське. Контрнаступ призвів до того, що Сили оборони зайняли перші будівлі у селі.

Читайте також: Під Новомайорським і на лінії Куп'янськ-Лиман дуже "гаряче": свіжі карти боїв ISW

"Українська армія просунулася до околиць Новомайорського та захопила перші чотири будівлі", - йдеться у публікації німецького журналіста.

Варто зазначити, що Генеральний штаб ЗСУ та командування Східного угруповання військ на момент публікації матеріалу офіційно не коментували просування Сил оборони в районі Новомайорського. На онлайн-мапі аналітичного проекту DeepState населений пункт Новомайорське перебуває у статусі окупованого. Поблизу його околиць, як зазначають фахівці, проходить лінія фронту.

Населений пункт Новомайорське розташований в майже 23 кілометрах (автомобільне сполучення - ред.) на захід від Вугледара, який російські війська продовжують штурмувати.

Про успіхи ЗСУ в районі Новомайорського також інформує OSINT-розвідник Intelligence NFA у соцмережі Twitter. В повідомленні йдеться про те, що Сили оборони форсували річку Шайтанка біля села і наразі ведуть там бойові дії з російськими військами та проросійськими бойовиками "ДНР".

Раніше ми розповідали, що ЗСУ відбили всі ворожі атаки і продовжили наступ на півдні.

Вас може зацікавити:

Річниця Харківського контрнаступу: як все було, відео

Контрнаступ ЗСУ набрав динаміки: де найбільш гарячі точки на фронті і які сили зібрала Росія

ЗСУ прорвали найсильнішу лінію оборони РФ на Запоріжжі: звіт ISW і свіжі карти боїв