RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

ЗСУ наступали на Запоріжжі і штурмували ворога біля Бахмута: вечірнє зведення Генштабу

Завершується 568-й день повномасштабної війни Росії проти України: протягом доби сталося понад 20 бойових зіткнень на лінії фронту, ЗСУ продовжували наступальні дії на Запорізькому напрямку та в районі Бахмута.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території Росії. Було обстріляно прикордонні населені пункти Харківської, Сумської та Чернігівської областей.

Читайте також: У Міноборони заявили про звільнення Андріївки, військові спростували: що відомо

На Куп'янському напрямку було обстріляно Степову Новоселівку, Котлярівку, Кучерівку, Кислівку, Іванівку, Сіньківку, Берестове Харківської області, а також Надію та Новоєгорівку Луганської області.

На Лиманському напрямку було обстріляно Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам'яне, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку під обстріл потрапили Кліщіївка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районах Авдіївки та Ласточкиного: під обстрілами опинилися Пантелеймонівка, Керамік, Ласточкине, Авдіївка, Північне, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші захисники успішно відбили близько 10 атак ворога в районі Мар'їнки. Було обстріляно Красногорівку, Мар'їнку, Перемогу, Новомихайлівку, Єлизаветівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку ударам ворожої авіації зазнали Водяне, Пречистівка, Новомайорське та Старомайорське Донецької області. Також були обстріляні Шахтарське, Вугледар, Золота Нива та Урожайне.

На Запорізькому напрямку було обстріляно Роботино, Малинівку, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоандріївку, П'ятихатки, Кам'янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку було обстріляно Гаврилівку, Зміївку, Токарівку, Антонівку, Громадне, Станіслав Херсонської області та Покровське Дніпропетровської області. Водночас, внаслідок штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх у районах Кліщіївка та Андріївка Донецької області, витісняють супротивника із позицій і закріплюються на досягнутих рубежах.

Раніше ми повідомляли, що за минулу добу було знищено 620 окупантів.

Вас також може зацікавити:

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Примусив тікати з поля битви: неймовірні кадри бою танка Leopard 2 з окупантами

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео