RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Донбасі ворог намагається прорвати лінію оборони ЗСУ

Російські окупанти не залишають спроб прорвати оборону Збройних Сил України на Куп'янському та Бахмутському напрямках та зазнають великих втрат у живій силі та техніці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Сили оборони наступають на Мелітопольському та Бахмутському напрямках: ранкове зведення Генштабу

"Сьогодні вночі окупанти атакували Україну 22 дронами-камікадзе типу Shahed-136/131, з яких 17 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Ворог завдав 2 ракетних та 92 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах. Під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей", - йдеться у повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському та Бахмутському напрямках противник не залишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районах на північний схід від Берестового Харківської області, Білогорівки Луганської області та Богданівки Донецької області.

У свою чергу Сили оборони в ході наступальних дій мали частковий успіх у районах Бахмута, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки Донецької області, завдають ворогові значних втрат у живій силі та техніці.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" українці стійко тримають оборону Мар'їнки, де минулої доби противник зробив 14 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з позицій. Крім того, всі атаки ворога в районах Малої Токмачки та Вербового Запорізької області обернулися для окупантів значними втратами як у живій силі, так і в техніці.

Водночас, на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах Сили оборони продовжують утримувати ініціативу, чинити тиск на ворога та проводити штурмові дії.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат у живій силі та техніці.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади та завдавати успішного ураження по тилах противника.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уражено 1 пункт управління, 1 зенітно-ракетний комплекс, 1 район зосередження особового складу озброєння та військової техніки, 15 артилерійських засобів, 2 склади боєприпасів та станція РЕБ противника”, - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройним силам України вдалося витіснити російських загарбників з Кліщіївки на Бахмутському напрямку та зайти до сусідньої Андріївки.

Вас також може зацікавити:

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Змусив тікати з поля битви: неймовірні кадри бою танка Leopard 2 з окупантами

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео