RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Буданов назвав три головні цілі атак БПЛА по Росії: росіяни мають вийти з зони комфорту

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов назвав три головні цілі атак безпілотників на військові об'єкти на території РФ.

Про це Буданов розповів в інтерв'ю The Economist.

Читайте також: Базовий завод для флоту РФ: які наслідки матиме "бавовна" у Севастополі

Як зазначив глава ГУР, Україна має три головні цілі в кампанії атак БПЛА на російські об'єкти. Перша - вичерпати запаси ракет до російських систем протиповітряної оборони, друга - вивести з ладу військовий транспорт та бомбардувальники, а також завдати шкоди військовим виробничим об'єктам.

"Ми хочемо вивести їх із зони комфорту. Друга мета - психологічна, посіяти неспокій серед населення та порушити нормальні економічні процеси всередині Росії. Закриття великих аеропортів у Санкт-Петербурзі та Москві, наприклад, стало майже щоденним явищем", - сказав Буданов.

Генерал-лейтенант спростував припущення, що нові атаки загрожують ескалацією або показують Україну в ролі агресора. За його словами, Україна не порушує правила ведення війни - в Росії зафіксовано "нуль" жертв серед цивільного населення.

"Ніхто не вірить, що Велика Британія чи США були агресорами у Другій світовій війні, хоча вони також бомбардували територію Німеччини. Щодо ядерних загроз, то це аргументи тих, хто симпатизує російському лобі", - наголосив Буданов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі супутникового зв'язку Starlink був зафіксований збій під час атаки безпілотників судноремонтним заводом в окупованому Севастополі.

Вас також може зацікавити:

Пошкоджено носій "Калібрів": з'явилися перші супутникові фото ударів по Севастополю

У Криму потужна "бавовна", окупанти підняли в небо авіацію: відео

У Севастополі знову було "гаряче": фото та відео сильної пожежі