RU  UA

Вони не знають, де буде головний удар: генерал про перекидання військ окупантів на півдні України

Наразі росіяни не знають, де може бути завдано головного удару, а українські військові шукають, де пробити головний коридор, та вийти на оперативний простір для виконання завдань осінньо-зимової кампанії.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовий експерт, колишній заступник начальника Генерального штабу ЗС України Ігор Романенко.

Читайте також: За добу – 20 зіткнень з ворогом, ЗСУ відбили низку атак: зведення Генштабу

За його словами, ворогові зараз не вистачає резервів, тож він перекидає ресурси з одного місця на інше. Це стосується й ситуації, що склалася зараз на Таврійському напрямі.

"Вони перекидають туди війська зі сходу, 25-ту армію, яка формувалася як резервне угруповання для проведення наступальних дій на сході. Окупанти перекидають війська на Херсонський напрямок. Раніше сили оборони України проводили там розвідувально-диверсійні дії. Тепер ситуація змінилася, і вже тиждень наші війська захоплюють плацдарми та форсують Дніпро", - розповів Романенко.

За його словами, позиції України зараз посилюються, а для ворога ситуація посилюється.

"І це перекидання військ з одного місця на інше свідчить про те, що вони втратили ініціативу. А з нашого боку проводиться наступ на багатьох напрямках. І на Бахмутському, і на Бердянському, і на Мелітопольському напрямах. Ворог не знає, куди в черговий раз перекидати свої сили, які напрями намагатися закрити. Головна проблема для ворога – він не знає, де може бути завдано головного удару. А ми шукаємо, де пробити головний коридор, та вийти на оперативний простір для виконання завдань осінньо-зимової кампанії", - розповів Романенко.

Нагадаємо, ЗСУ остаточно звільнили від російської окупації село Кліщіївка Донецької області, розташоване за сім кілометрів від Бахмута.

Вас також може зацікавити:

Нарешті визнали втрати? У Росії замовили 230 тисяч посвідчень для сімей загиблих

більше 600 "хороших" росіян: Генштаб оновив втрати РФ у війні

Сили оборони звільнили Кліщеївку і досягли успіху у Красногорівки: звіт ISW та свіжі карти боїв