RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Виплати бійцям ЗСУ, які отримали поранення: з’явилося важливе роз’яснення

Українські військові у разі отримання поранень мають право на так звані "бойові". Сума такої допомоги становить 30-100 тис. гривень.

Про деталі таких виплат розповіли у Міністерстві оборони, пише "АрміяInform".

Читайте також: Грошова допомога сім'ям загиблих військових: до закону хочуть внести важливу зміну

За словами заступника начальника управління соцпідтримки - начальника відділу грошового забезпечення та зарплати полковника Олега Рогаля, є певні критерії, у разі дотримання яких, військовому будуть виплачувати додаткову допомогу на лікарняному.

Він зауважив, що якщо боєць отримував 30 тис.гривень, а потім перейшов на лікарняні, то виплату на цей час припиняють. Винагороду виплачують у випадку виконання військовослужбовцем бойових чи спеціальних завдань.

Якщо ж військовий отримував додаткову винагороду у 100 тис. гривень, і після отримав поранення на фронті, то виплати будуть повністю збережені.

"За весь час лікування військовослужбовець, який дістав поранення, контузію або травму, пов’язану із захистом Батьківщини, він отримає винагороду в розмірі 100 тисяч гривень. Також ця винагорода зберігається за час відпустки після лікування, якщо поранення було важким. Ступінь важкості поранення визначають військові лікарської комісії", - пояснив представник Міноборони.

Нагадаємо, в Україні уряд має намір підвищити надбавки за страховий стаж роботи службовцям Збройних Сил України та Державної спецслужби транспорту.

  • Вас також може зацікавити:

Військовослужбовцям виплачуватимуть 4-разову грошову допомогу: хто і як може оформити

Рада ухвалила скандальне рішення про доплати військовим: нововведення торкнулися й мобілізації

Українцям хочуть підняти зарплати: яку дату запланували у Раді