RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Як нараховуватимуть виплати військовим за поранення: у Міноборони озвучили відповідь

Під час лікування військовослужбовцям, які отримували додаткову винагороду 100 тисяч грн, а потім дістали поранення, контузію або травму на війні в Україні, продовжує виплачуватися додаткова допомога. Вона зберігається і за час відпустки після лікування.

Про це повідомив заступник начальника управління соціальної підтримки - начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковник Олег Рогаль в інтерв'ю "АрміяInform".

Читайте також: Що робити, якщо військовий не виходить на зв'язок: поради рідним та членам сімей

За його словами, якщо український боєць отримував додаткову винагороду у 30 тисяч гривень, а потім перейшов на лікарняні, то на цей час виплати припиняються, тому що ця винагорода виплачується тільки за період виконання бойових або спецзавдань.

Якщо ж військовослужбовець отримував додаткову винагороду у 100 тисяч гривень, а потім зазнав поранення на лінії бойового зіткнення, то виплати зберігаються.

"За весь час лікування військовослужбовець, який дістав поранення, контузію або травму, пов’язану із захистом Батьківщини, він отримає винагороду в розмірі 100 тисяч гривень. Також ця винагорода зберігається за час відпустки після лікування, якщо поранення було важким. Ступінь важкості поранення визначають військові лікарські комісії", - пояснив Рогаль.

Нагадаємо, в Україні переглянули зарплати військових. "Апостроф" розповідав, яким буде новий порядок виплат.