RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

З України з 2022 року виїхало близько п'яти мільйонів: стало відомо, скільки з них готові повернутись

Третина громадян України, які виїхали до країн Європейського союзу через повномасштабне вторгнення РФ, планують повернутися додому.

Про це повідомляє Military Media Center.

Читайте також: Наші люди не біженці: у Міграційній службі закликали європейців не інтегрувати українців

Повідомляється, що більш ніж половина українців, які виїхали в ЄС минулого року, і зараз під захистом країн перебування, мають психологічні проблеми: фрустровані, розгублені, вони страждають від депресії, втрати сну. Усе це дає можливості повноцінно інтегруватися у нові суспільства.

Про це свідчить соціологічне дослідження, проведене Мережею захисту національних інтересів ANTS, яке оприлюднила старший експерт "Дослідження діаспори та тимчасово переміщених осіб" цієї мережі Катерина Мусієнко.

Більша частина опитаних досі не змогли отримати роботу через бюрократичні проблеми та/або через незнання мов. 60% сказали, що не вчили іноземної мови або тільки почали вивчати.

Серед людей, які не отримали статусу біженця, а третина, які перебувають під захистом, готові повернутися додому; третина респондентів ще не визначилася, чи повернуться.

"Люди готові повертатися за умови, що в Україні будуть робочі місця, держава допоможе розв'язувати проблему з житлом для тих, хто втратив будинок у результаті бойових дій, і насамперед в умовах безпеки", - заявила Мусієнко.

До європейських країн виїхало близько 5-6 млн осіб.

Нагадаємо, раніше ми писали, що громадяни, які тимчасово проживають у Польщі, можуть продовжувати отримувати пенсійні виплати від України.

Вас також може зацікавити:

Як українським біженцям продовжити дію закордонного паспорта: важливе пояснення

Допомога українкам у Польщі: хто може отримати 4000 доларів

Українці у Польщі масово стають жертвами шахраїв: що потрібно знати про схему