RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Як українським біженцям продовжити дію закордонного паспорту: важливе пояснення

Через повномасштабне вторгнення Росії багато українців були змушені виїхати за кордон. Багато хто з них виїхав з простроченими закордонними паспортами, або час дії яких закінчився під час перебування за кордоном.

Як продовжити дію закордонного паспорту - пояснює Апостроф.

Для продовження дії закордонного паспорту необхідно звернутися до закордонної дипломатичної установи та подати відповідну заяву.

Читайте також: В Україні створили мобільний додаток для пошуку роботи за кордоном

Де можна продовжити термін дії закордонного паспорту.

- звернутися до дипломатичних установ

або

- центрів обслуговування громадян "Паспортний сервіс" у Варшаві, Вроцлаві, Кракові, Гданську, Празі Братиславі, Стамбулі та Берліні.

В МЗС застерігають, що строк дії закордонного паспорта старого зразка (тобто зі вклеєною фотокарткою, отриманого до 2004 року) не може бути продовжений.

Заява про продовження строку подається особою, на імʼя якої оформлений паспорт для виїзду за кордон, особисто.

Заява може бути подана до закінчення строку дії паспорта, але не раніше, ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон. Інформація про продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон вноситься в нього безоплатно в день звернення особи, на імʼя якої оформлений паспорт, або її законного представника.

Строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на пʼять років з дати подання відповідної заяви. У разі подання заяви до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон - строк його дії продовжується на пʼять років з дати, що настає за датою закінчення строку його дії.

Проте з плануючи придбати авіаквиток або подавати документи до іноземної консульської установи на отримання візи, МЗС рекомендує проконсультуйтеся попередньо, чи можна для цього використати закордонний паспорт із продовженим строком дії.

Нагадаємо, українським громадянам літнього віку, які тимчасово проживають у Польщі, пояснили, як отримати пенсійні виплати.

Вас може зацікавити:

Держприкордонслужба пообіцяла повернути тих, хто втік від мобілізації: чи можливо це

Чи можуть чоловіки, які нелегально перетнули межу, отримати статус біженця

Фейк чи правда? Чи дійсно заборонять юнакам 15-17 років залишати Україну