RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

ЗСУ посилили свої позиції на півночі країни: фото і відео

Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, під час робочої поїздки Північною операційною зоною, зустрівся з бійцями стрілецького батальйону з Хмельницької області, який прибув на посилення позицій на цьому напрямку.

Про це Сергій Наєв розповів на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Сили оборони посилюють кордон з Білоруссю: встановлюють нові міни та риють окопи

Під час робочої поїздки командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав позиції військовослужбовців, ознайомився з умовами їхньої служби, оцінив рівень оборони та обговорив нагальні проблемні питання. Подякував захисникам за мужність і самовідданість під час виконання бойових завдань та вручив відомчі відзнаки "За службу та звитягу".

"У бійців досить вагомий перелік солдатських подвигів, які вони здійснили під час виконання складних бойових завдань. Наразі воїни виконують завдання по стабілізації ситуації в регіоні та проходять відновлення. Деякі з них уже побували вдома. Вони побачили своїх рідних, близьких, зрозуміли, в тому числа і за кого вони воювали" , - зазначив Наєв.

За словами командувача, військовослужбовці виконували складні бойові завдання на Харківському напрямку. Брали участь у визволенні населеного пункту Циркуни. Потім захищали Куп'янський напрямок. Виконували завдання під Ямполем на Донеччині. Пізніше, в районі Діброви на Лиманському напрямку, де навіть просунулися на глибину до трьох кілометрів.

"У складі цього підрозділу було створено підрозділ "Крилаті", який за допомогою безпілотних літальних апаратів коригував вогонь артилерії. На їхньому рахунку також знищення бронетехніки та особового складу противника. Це справжні українські козаки", - наголосив генерал-лейтенант.

Він додав, що, перебуваючи в Північній операційній зоні, воїни передаватимуть новачкам набутий раніше досвід.

ам треба готувати новоприбулих воїнів до справжніх бойових дій. Ми знаємо, що непідготовлена людина не має йти на війну. І, щоб її підготувати, ми будемо використовувати зокрема й досвід воїнів, які брали участь у бойових діях на сході та півдні нашої країни. Це їхня робота”, - наголосив Сергій Наєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна посилює оборону на кордоні на тлі навчань у Білорусі.

Вас також може зацікавити: