RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Об'єднані сили провели на півночі навчання щодо боротьби з ДРГ: фото і відео

На Київському напрямі українські військові провели тренування сил та засобів контрдиверсійної боротьби. У заході взяли участь підрозділи Державної прикордонної служби України та Збройних Сил України.

Про це повідомляє Командування Об'єднаних Сил ЗС України.

Читайте також: "Бавовни" у Криму буде більше: що отримали Сили оборони після взяття "вишок Бойка"

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив про те, що за легендою навчань ДРГ намагається перетнути кордон нашої країни і просунутися в глибину прикордоння. Її своєчасно помітив спостережний пост, потім підключаються оператори, які працюють із технічними засобами моніторингу та розвідки, а також надсилають протидиверсійний резерв. Одночасно по ворогові завдають вогневу поразку. Вогонь коригується як із безпілотних літальних апаратів, так і за допомогою відеокамер. Здійснюється підрив мінно-вибухових загороджень.

Внаслідок цих дій, спробу ворога просунутися прикордонниками було ліквідовано.

"Такі тренування проводяться за планом відповідних командувачів дуже часто, адже сили контрдиверсійного захисту мають бути у постійній готовності", - розповів Наєв.


У рамках заходу також відбулася зустріч із представниками обласних військових адміністрацій Північної операційної зони. Метою зустрічі було продемонструвати, як необхідно в технічному плані оснащувати державний кордон України та які засоби можуть бути застосовані для боротьби з диверсантами на державному кордоні України у смугах їхніх областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що українські війська досягли успіхів у районах Клещеївки, Андріївки та Курдюмівки на Бахмутському напрямку.

Вас також може зацікавити:

Наєв перевірив стан сил оборони на Волинському напрямі: фото та відео

Як генерал Наєв трофейний танк водив: фото та відеорепортаж до Дня танкіста

Наєв вручив нагороди прикордонникам, які дали відсіч російським ДРГ на Чернігівщині: фото