RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Країна НАТО працює над передачею F-16 Україні: що відомо

Данія планує розширити коаліцію з відправлення ЗСУ винищувачів F-16, щоб допомогти "добру боротися зі злом". Також ця та ініціатива передбачає навчання більшій кількості українських пілотів на ці винищувачі.

Про це прем'єр-міністр Данії Метт Фредеріксен заявила 9 жовтня 2023 року в рамках пленарного засідання Парламентської асамблеї НАТО.

Читайте також: Скільки потрібно F-16 Україні, щоб отримати перевагу у повітрі: пояснення Повітряних сил

Фредеріксен сказала, що разом із партнерами Данія зараз працює над розширенням та поглибленням коаліції, щоб Україна могла отримати більше винищувачів F-16 і щоб вони змогли підготувати більше пілотів.

"Поки що українці готові вести цю війну за нашу свободу, вирішімо, що в нашій трансатлантичній спільноті не буде втоми від війни", - твердо заявила прем'єр.

У міноборони Данії повідомляли, що планують передати F-16 ВПС України в тісному контакті зі Сполученими Штатами Америки та іншими союзниками. Спочатку українські пілоти та персонал для обслуговування винищувачів мають повністю пройти процес підготовки. Також владі Данії потрібно підготувати спеціальні дозволи, інфраструктуру та логістичні ланцюжки, завдяки яким F-16 буде поставлено в Україну.

Раніше "Апостроф" також розповідали про те, що F-16 вже був в Україні та сідав на наші аеродроми.

  • Вас може зацікавити:

Дістане ворога на відстані 370 км: яке озброєння на винищувачі F-16 може отримати Україна

Чому Україні потрібні сучасні літаки F-16: докладне пояснення

Побажання України врахували: український пілот розповів про навчання на F-16