RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Дістане ворога на відстані 370 км: яке озброєння на винищувачі F-16 може отримати Україна

Збройні Сили України отримають від Данії та Нідерландів сучасні винищувачі F-16, але лише одних літаків замало для переваги у повітрі та подальшої перемоги й у цьому аспекті дуже важливим є питання про озброєння цих літальних апаратів.

Про це пише видання Forbes.

Читайте: Чому Україні потрібні сучасні літаки F-16: детальне пояснення

Надзвукові реактивні літаки від союзників, які зможуть атакувати російські позиції в тилу, не входячи у зону ураження ворожої ППО, прийдуть на заміну половині наявного арсеналу українських Повітряних сил, що літають на 40- та 50-річних винищувачах та бомбардувальниках "МіГ" та "Су".

До того ж, як додатковий бонус, F-16 може отримати доступ до всіх найкращих боєприпасів, але найбільше значення для України має двотонна малопомітна крилата ракета Lockheed Martin Joint Air-to-Surface Strike Missile з радіусом дії 370 км.

Ця ракета є в списку бажань Києва й допоки у Сполучених Штатах не схвалять передачу JASSM, F-16 все одно не реалізують свого повного потенціалу, - підкреслюють к виданні.

Зазначимо, що американська високоточна крилата ракета AGM-158 JASSM класу "повітря — поверхня", розроблена корпорацією Lockheed Martin, призначена для ураження важливих, високозахищених стаціонарних та цілей, що переміщуються, в будь-яких метеоумовах і в будь-який час доби, з дистанцій поза зоною дії засобів ППО супротивника.

Літак F-16 здатен нести дві ракети JASSM, яка створена з використанням технологій малої радіолокаційної помітності. На ракеті встановлено турбореактивний двигун. У складі системи наведення, поряд з інерціальною системою керування з корекцією від приймача сигналів супутникової системи GPS з високим ступенем радіоелектронного захисту, використовується сучасна інфрачервона голівка самонаведення, яка спрацьовує на кінцевій ділянці польоту. Також на озброєнні встановлена система автономного розпізнавання цілей. Додамо, що старша модифікація ракети під маркуванням AGM-158B JASSM-ER здатна вражати цілі на відстані 980 км.

Нагадаємо, що навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16 вже почалося.

  • Вас може зацікавити:

Скільки потрібно F-16 Україні, щоб отримати перевагу в повітрі: пояснення Повітряних сил

В Данії назвали умову передачі Україні винищувачів F-16: стосується й іншого озброєння

Побажання України врахували: український пілот розповів про навчання на F-16, відео