RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Митрополит Епіфаній освятив престол Собору Різдва Пресвятої Богородиці в Прилуках, де утворився волонтерський хаб

Митрополит Епіфаній завітав до Собору Різдва Пресвятої Богородиці, що був зведений у XVIIIст. у Прилуках, і в ході свого візиту освятив престол храму.

Про це йдеться в сюжеті "Апостроф TV".

Собор майже 100 років слугував в якості архіву, і лише у 2005 році його повернули прихожанам. З того часу місцеві віряни очікували на приїзд митрополита, тому його візит став більше ніж святом.

"Подія більш ніж неординарна, це дуже велика підтримка… Ми показали прилучанам, місту, що є істинна православна церква, яка визнана православ'ям, яка має Томос. Можливо, це стане поштовхом для місцевих священників, громад, які тримаються за московський патріархат як воша за кожух, перейти в лоно істинної православної церкви України", - зазначив командир місцевої частини ТРО Андрій "Пластун".

Митрополит Епіфаній освятив центральний престол храму Різдва Пресвятої Богородиці, а співслужити йому при цьому прибули епіскоп Чернігівський і Ніжинський Антоній, епіскоп Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло, а також духовенство Чернігівської та Київської єпархій.

Також взяти благословення у митрополита прибули і військові, і особливу увагу він приділив молитвам за героїв, що виборюють незалежність країни.

"Перед очима смерті немає невіруючих, всі віруючі, і тому потребують нашої підтримки, найперше духовної… В цьому храмі є потужний волонтерський центр, який протягом останніх півтора року надав величезну не тільки духовну, але й матеріальну, гуманітарну підтримку. Кожен потрошки, а загалом це складає велику рушійну силу, яка здатна присікти зло, завершити війну нашою, українською перемогою", - прокоментував Митрополит Епіфаній.

Митрополит також нагородив місцевих благодійників, військовослужбовців і настоятеля храму отця Віталія, який від початку повномасштабного вторгнення створив у Соборі волонтерський хаб.

"З першого дня вторгнення росіян отець Віталій почав збирати навколо себе, навколо храму всіх, хто бажав щось робити щоб підтримати військо. Отець Віталій регулярно надає допомогу не тільки тим підрозділам, де є прилучани, а і взагалі всім, хто просить", - розповів Андрій "Пластун".

Митрополит Епіфаній вказав, що реакція містян в Прилуках на таку подія – свідчення, що Православна церква України збільшується і стверджується в Україні.