RU  UA

Біля "руки Ірану" стирчать "вуха Москви": на що сподівається Росія, розпалюючи війну в Ізраїлі

Чим активніше розвиваються події на Близькому Сході з нападом радикального палестинського ісламістського воєнізованого угруповання ХАМАС на Ізраїль, тим очевиднішою стає версія про те, що за цим стоять Іран та Росія.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Валентин Бадрак.

Читайте також: Судний день №2: чому Ізраїль "проспав" напад ХАМАС і до чого тут Путін

"За всім цим видно не лише "руку Ірану", а й тут уже стирчать "вуха" Москви. Є факти, що російські фахівці готували та навчали бойовиків ХАМАС. Наприклад, є зафіксовані на відео факти, як саме росіяни навчали ХАМАС скидати з дронів боєприпаси. На це звернули увагу німецькі фахівці, вказавши, що тільки Росія могла цьому швидко навчити палестинських бойовиків", - повідомив він.

За словами експерта, зараз Кремль дуже зацікавлений у тому, щоб на Близькому Сході розпочалася велика війна. До сил ХАМАС можуть відкрито приєднатися й інші кремлівські та іранські маріонетки – Хезболла, а також режим сирійського диктатора Башара Асада.

"Представники Туреччини також застерегли, що "гарячі голови" в їхній країні можуть піти на допомогу "палестинським братам". Не йдеться про те, що за ними може стояти саме офіційне керівництво Туреччини, але певні радикально налаштовані кола є і в цій країні, що також слід брати до уваги", - зауважив він.

При цьому інтерес Росії у тому, щоб максимально відвернути Захід від допомоги Україні, переключивши увагу на Близький Схід. Війна може затягнутися, хоч багато залежить від військово-політичного керівництва Ізраїлю, а також від нових гравців на стороні ХАМАС.

"Ми вже бачимо, як Ізраїль потужно реалізує свою перевагу у повітрі, завдають ударів по силах ХАМАС. Якщо до бойових дій не приєднаються Хезболла та сирійський режим, то Ізраїль має можливість розібратися з бойовиками у відносно швидкі терміни, використовуючи свою перевагу в авіації та протиракетних системах", - додав Валентин Бадрак.

Нагадаємо, ізраїльські війська відновили контроль над усіма містами на кордоні із Сектором Гази.

  • Вас також може зацікавити:

"Ніби у фільмі жахів": очевидці розповіли про напад ХАМАСу під час фестивалю в Ізраїлі

За активної участі союзника Росії: як ХАМАС готували напад на Ізраїль

На вулицях Єрусалима почались бої: відео і всі деталі