RU  UA

​Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали у наступ і що хоче Путін

Ворог бачить, що програє, тому обрав Авдіївку для наступу, щоб відтягнути ЗСУ від Бахмута та створити передумови для недопущення удару в напрямку Донбасу вцілому та визволення Донецьку зокрема.

Таку думку висловив генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: ЗСУ мають важливу перевагу: що відбувається в Авдіївці і навіщо росіяни кладуть сотні своїх солдатів

"Вони готували спеціальну операцію, и вибрали для цього Авдіївку – з одного боку відтягнути наші сили від Бахмута, створити передумови для недопущення удару в напрямку Донбасу і Донецька зокрема і фактично його визволення, і, зрозуміло, відтягнути наші резерви від Токмака і Запорізького напрямку в цілому", - зазначив Маломуж.

За його словами, тому під Авдіївку підтягнули три батальйони, нові ракетні системи, а головне – авіацію. Проте ЗСУ вдало застосовує зенітно-ракетні комплекси, які знищують авіаційні можливості ворога.

Генерал зазначив, що Авдіївський напрямок один з найукріплених, і тому інформація російських воєнкорів про просування на 2 кілометри не відповідає дійсності.

"Ідуть маневри, основна лінія не рушиться, тому ніяких проривів немає. Тому той план, який мала Росія і Путін особисто дав вказівку прорвати тут лінію оборони і рухатися в тил нашим військам, - не вийшло", - резюмував Маломуж.

Раніше ми розповідали про втрати російських окупантів за добу.

  • Вас також може зацікавити:

Один з найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів в районі Авдіївки

Росіяни пішли на загострення біля Авдіївки, щоб відтягнути Сили оборони з Запоріжжя: звіт ISW і карти боїв

Окупанти завдали руйнівних ударів по Авдіївці: фото і відео