RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

ЗСУ тримають оборону біля Авдіївки, впродовж доби - 55 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу

Триває 596-й день повномасштабної війни Росії проти України: за добу сталося 55 зіткнень, ворог завдав 2 ракетних та 55 авіаударів.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні за 12 жовтня.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, продовжує обстріл населених пунктів з території Росії.

Читайте також: Кремль бачить, що програє: чому росіян погнали в наступ і що хоче Путін

На Куп'янському напрямку ЗСУ відбили 4 атаки ворога в районі Сіньківки та 8 атак біля Іванівки Харківської області. Противник обстріляв з артилерії та мінометів понад 15 населених пунктів, зокрема Кам'янку, Дворічну, Іванівку, Сіньківку Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах населених пунктів Невське, Білогорівка, Новолюбівка, Серебрянське лісництво Луганської області та Спірне, Веселе, Сіверське Донецької області. Сили оборони відбили 4 атаки ворога в районі Макіївки Луганської області та в районі Серебрянського лісництва Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, у тому числі Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Верхньокам'янське Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівка, Іванівське, Клищіївка, Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили відбили 7 атак ворога в районі Авдіївки та ще 7 атак неподалік Ластівчиного, Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області. Окупанти завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Новокалинове, Керамік, Степове, Авдіївка Донецької області. Також ворог обстріляв із артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Степове, Авдіївка, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони успішно відбили близько 10 атак ворога в районах Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка, Катеринівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів біля Новомихайлівки, Старомайорського Донецької області. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Вугледар, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище у районі Роботиного Запорізької області. Окупанти завдали авіаційного удару біля Новоданилівки Запорізької області. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема, Малинівка, Оріхів, Новоандріївка, П'ятихатки, Степове Запорізької області.

Нагадаємо, що Велика Британія передасть Україні комплекси протиповітряної оборони MSI-DS Terrahawk Paladin.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти завдали руйнівних ударів по Авдіївці: фото і відео

Справа лише в часі: експерт озвучив прогноз щодо Бахмуту та Авдіївки

Погода не завада: експерт оцінив можливості Сил оборони для наступу взимку