RU  UA

Проблем у росіян стане більше: у чому важливість постачання ATACMS українській армії

Тепер українці можуть заспокоїтися щодо постачання ракет ATACMS - перша партія у кілька десятків боєприпасів вже тут й вражатиме тили ворога.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор Центру правових досліджень Олександр Мусієнко.

Читайте: Домовленості з Байденом виконуються: Зеленський підтвердив застосування ATACMS по окупантах

За його словами, атака на аеродроми окупантів дуже важлива. "Гелікоптери використовуються росіянами 3-4 рази на тиждень для зриву українського контрнаступу. І всі вони знаходяться поблизу від лінії фронту. Там же, на аеродромах зберігалася велика кількість боєкомплекту", - каже експерт.

Тепер у росіян виникло питання, куди дівати гелікоптери, бо Бердянськ може перетворитися на нову Чорнобаївку. "Найімовірніше їх перебазують в Крим, що значно збільшить навантаження на машини", - підкреслив він, додавши, що дальність ATACMS дозволяє досягати і анексованого півострова.

"Зараз у війні проти України задіяно близько 300 літаків, включно з командними і транспортними, і стільки ж гелікоптерів. Найбільше гелікоптерів на мелітопольському напрямку - близько 20. Зараз 9 з них знищено. Це значно знижує потенціал в цьому напрямку", - розповів Олександр Мусієнко, але підкреслив, що ворог все одно ще не втратив свою авіаційну міць.

"Застосування ATACMS викличе, скоріше за все, новий напад ядерного шантажу. Без цього Росія вже не може", - резюмував директор Центру правових досліджень.

Нагадаємо, що окупанти влаштували істерику через атаку ЗСУ на ворожі аеродроми.

  • Вас може зацікавити:

Це могла бути ATACMS: в мережі показали боєприпаси з місця "бавовни" в Бердянську, фото

У США підтвердили, що готові передати Україні ракети ATACMS: але є умова

Надання ATACMS Україні: у Байдена відреагували на чутки