RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Росії доведеться піти на це: в ISW розповіли про нові загрози для окупантів через ATACMS

Початок використання Україною далекобійних ракет ATACMS становить значну загрозу для російських складів боєприпасів у тилових районах і, ймовірно, змусить російське командування обирати між укріпленням існуючих складів і подальшим розосередженням складів по території тимчасово окупованих регіонів.

Такого висновку дійшли фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Це могла бути ATACMS: в мережі показали боєприпаси з місця "бавовни" в Бердянську, фото

Аналітики ISW припускають, що США передали системи ATACMS таємно, щоб забезпечити українським силам оперативну несподіванку, а загальний шок у російському інформаційному просторі свідчить про те, що Україна досягла бажаного ефекту.

Вірогідне розосередження російських літаків на аеродромах по окупованій території України і переміщення авіаційних засобів далі від лінії фронту, швидше за все, порушить підтримку російською авіацією оборонних зусиль і локальних наступальних операцій. Перебазування літаків на аеродроми, розташованих далі в тилу може вплинути на час простою російської авіації, необхідний для підтримки операцій.

На переконання аналітиків, перебазування буде особливо непросто для російських вертольотів, які тривалий час діяли на відносно невеликих ділянках фронту, щоб послабити наступаючі механізовані сили України на початку контрнаступу в червні і липні 2023 року. Розпорошення авіаційних засобів на більшій кількості аеродромів також, ймовірно, створить для Повітряно-космічних сил Росії більші проблеми з координацією і підтримкою операцій.

Раніше ми писали про те, що за тиждень українським військовим "Таврії" в Донецькій області вдалося ліквідувати три російські літаки-штурмовики Су-25.

  • Вас може зацікавити:

Детонувало до ранку, а загиблих дістають досі: в ССО розповіли про результати бавовни у Бердянську і Луганську

Кремль мріє про "котел", Сили оборони готові до оборони: що відбувається в Авдіївці

Сотні чорних пакетів і купа спаленого брухту: Генштаб оновив дані про втрати РФ