RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Замість снігу - літні +23: синоптики змінили холодний прогноз до кінця тижня, карта

Синоптики, які заявляли про сильне похолодання з 21 жовтня, уточнили свої прогнози. До кінця тижня, замість мокрого снігу, в Україну прийде потепління з температурою повітря до +23°С.

Про це синоптик Наталка Діденко написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Зима 2023-2024 в Україні: коли вдарять перші морози

"Ще вчора, і навіть вранці, всі шановні метеорологічні моделі, і не якісь фейкові чи популістичні сайти, а серйозні прогностичні центри давали на 21 жовтня на півночі та заході України мокрий сніг та сильну холодяку", - написала Діденко.

Але вже сьогодні, за її словами, ті ж шановні метеорологи уточнили прогноз.

"У суботу ніякого тобі снігу і, навпаки, підвищення температури повітря до неймовірних +19 градусів, у центрі до +23 градусів, а на півдні до +30 градусів", - наголосила синоптик.

Вона додала, що 19 жовтня в Україні серйозних опадів не передбачається. Повсюдно переважатиме суха погода, лише у горах є ймовірність невеликого дощу. На півдні та, відповідно, на морях очікується сильний вітер.

Температура повітря найнижча буде на півночі та заході до +12 градусів, на сході, півдні та в центральній частині України +12…19 градусів. У Києві 19 жовтня опадів не очікується, але сонця буде меншим. Вночі +2...+5 градусів, завтра вдень +9...+11 градусів.

За останніми прогнозами, 20 жовтня атмосферний фронт принесе дощі в Україну (крім південної частини). Буде майже скрізь тепло, +12…+18, а на півдні - до +22 градусів. Але на півночі холодно, вдень лише +6…+12 градусів.

"За уточненими прогнозами, 21 жовтня, в Україні протягом дня - чернігівських та сумських +7...+9 градусів до +30 градусів на півдні", - резюмувала Діденко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, внаслідок зміни клімату на Землі, зима 2023-2024 в Україні буде досить теплою.

  • Вас також може зацікавити:

Бабине літо: на Одещині зацвіли каштани, бузок та черешня, фото

Грудень - вже не зима: чому в Україні кардинально змінився клімат

Кінець осені буде аномальним: кліматолог дала невтішний прогноз