RU  UA

Хоче захопити до Нового року: як Росія влаштовує "м'ясні штурми" при наступі на Авдіївку

Російські окупанти хочуть захопити Авдіївку Донецької області до Нового року.

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військовий експерт, блогер, координатор групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, відомий також під ніком "Злий одесит".

За словами Коваленка, росіяни застосовують ту ж тактику, що й у районі Бахмута: раніше вони діяли флангами, а зараз переважно обирають північний сектор, намагаються діяти біля Авдіївського терикону, перерізати залізницю, вийти на село Степове.

Читайте також: Росія розпочала "оновлений наступ"? У Білому домі зробили тривожну заяву

"Але переважна частина позицій, які їм вдалось захопити під час свого наступу, це позиції, які не мають якогось критичного значення. А ті, що є безпосередньо укріпрайонами, не захоплені", - каже Коваленко.

Як і під Бахмутом, окупанти в районі Авдіївки діють "хвилями", постійно атакують. Однак вони тепер переважно використовують роти, а не батальйони і намагаються просуватися вперед, метр за метром, виходячи на ті позиції, які вважають для себе основним бойовим завданням за добу, а то й за дві доби. При цьому вони взагалі не шкодують людей.

"Нещодавно під Авдіївку було передислоковано 21-у мотострілецьку бригаду зі складу 2-ї загальновійськової армії. Це окрема бригада, яка знаходилася в зоні відповідальності групи військ "Центр" на Луганщині. Це була найбільш боєздатна, найбільш досвідчена бригада взагалі в групі військ "Центр", але її перетягнули саме зараз під Авдіївку. Це все говорить про те, що російське командування не втрачає надію продовжувати наступальні дії з якимось ефектом успіху", - зазначив Коваленко.

Росіяни побачили, що в них є якесь вікно можливостей, тому й розпочали цю наступальну кампанію з метою оточення та окупації Авдіївки до Нового року. Коваленко наголосив, що це політичний крок Російської Федерації для того, щоб показати хоч якийсь успіх.

"Після провалу літньої кампанії віссю Лиман-Куп'янськ вони нічого не продемонстрували вагомого, більше того, вони втрачають позиції в Запорізькій області, вони втрачають позиції на Лівобережній Херсонщині, вони втрачають позиції біля Бахмута, який вони пафосно нібито захопили повністю. Їм потрібна була якась швидка перемога, і вони побачили можливість її продемонструвати саме в районі Авдіївки. Але їх ресурсу не вистачило. Функціонал для ефективного наступу відсутній", - сказав експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ відбили всі атаки росіян на Авдіївському напрямку.

  • Вас також може зацікавити:

Хочуть зробити "Маріуполь 2.0": експерт про просування окупантів під Авдіївкою

Навіть уночі не буває тихо: що відбувається в Авдіївці

Один із найважчих днів: що відомо про масштабний наступ окупантів у районі Авдіївки