RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Під опікою ЗСУ: Наєв відвідав жителів зони ЧАЕС, які опинилися в ізоляції після вторгнення РФ, фото і відео

Після початку повномасштабного вторгнення Росії, аби унеможливити проходження противника на територію України, було зруйновано міст, який сполучав населені пункти Чорнобильської зони, через що її мешканці опинилися від'єднанні від "цивілізації".

Про це розповів Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, який відвідав жителів "зони відчуження".

Читайте: З подарунками від захисників: Наєв відвідав в лікарні хлопчика, пораненого росіянами, відео

Наразі у межах цивільно-військового співробітництва допомогу мешканцям здійснюють військовослужбовці, які забезпечують людей харчовими продуктами, ліками та іншими необхідними речами.

"Сьогодні відвідав бабу Дуню та Івана Кузьмича. Послухав про їхні потреби - це заготівля дров, необхідні ліки та продукти харчування", - розповів генерал-лейтенант Сергій Наєв, додавши, що частину роботи вже зроблено, але військові допоможуть, щоб усі були повністю готовими до зими.

Також він наголосив, що зазначені населені пункти, у яких загалом живе понад 20 родин, знаходяться поблизу кордону з Республікою Білорусь, де перебуває недостатня кількість військ, щоб створювати військову загрозу. "Але є певна небезпека", - зазначив він.

Українські військовослужбовці добре усвідомлюють, що вона може зрости, але тоді Генштаб ЗСУ збільшить сили на цьому напрямку для підсилення обороноздатності. "Про людей, які тут проживають, українські захисники подбають завчасно та обов’язково вивезуть у безпечне місце", – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, що раніше Сергій Наєв під час поїздки до Північної операційної зони особливу увагу приділив посиленню ефективності системи протиповітряної оборони.

  • Вас може зацікавити:

Сили оборони посилюють кордон з Білоруссю: встановлюють нові міни та риють окопи

Об'єднані сили провели на півночі навчання з боротьби з ДРГ: фото та відео

Мертвих окупантів буде ще більше: фоторепортаж з навчань українських бійців з новітньою зброєю