RU  UA

Відбувається терор цивільного населення: на Херсонщині оголошено евакуацію

У Херсонській області оголосили вимушену евакуацію з кількох сіл мешканців із дітьми. Йдеться про населені пункти, які найбільше потерпають від обстрілів росіян.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Читайте також: Окупанти знову обстріляли Херсонщину: серед цивільних є жертви

"Відбувається терор місцевого населення. У кількох населених пунктах правого берега Дніпра оголошено про евакуацію сімей із дітьми. Загалом запропоновано евакуацію фактично всім місцевим жителям, і є така можливість. Ми можемо організувати рейси для того, щоб люди могли залишити населені пункти, які перебувають у глобальній небезпеці", - сказала вона.

За словами Гуменюк, місцеві мешканці можуть переїхати тимчасово, недалеко. Багато хто боїться залишити своє майно, побоюючись мародерства. З огляду на це, посилено рейди поліції, організовано всі заходи, щоб убезпечити людей. Тому населення має право вибору. Тотальну евакуацію не оголошували, однак запропонована всім, хто може опинитися під ударом.

Також прокоментувала про ситуацію із повітряними тривогами, які оголошують, коли Росія здіймає у повітря свою авіацію, та базування російських літаків у Криму.

"МіГи є різні. Є носії "Кинджалів", є носії звичайних крилатих ракет. Є випадки, коли вони піднімаються у повітря без озброєння - це нагнітання обстановки, тиск на мирне населення. Базування російських літаків у Криму - це авіаційне самогубство з огляду на те, що у нас з'явилися нові засоби ураження. Те, що агресор використовуватиме МіГи для патрулювання Чорного моря - це інформаційні маніпуляції. Ми оголошуємо повітряну тривогу по всій країні в будь-якому разі, звідки б не злітали МіГи - з території Криму, чи ще звідкись", - наголосила Наталія Гуменюк.

Ранее "Апостроф" сообщал, что российские оккупанты сбросили две управляемые авиабомбы на жилой квартал Берислава Херсонской области.

  • Вас также может заинтересовать:

Годовщина "референдумов" на оккупированных территориях Украины: как россияне проводили "голосование" в 2022 году

Дело о "сдаче" юга: работа над ошибками или поиск "крайних"

Людей фильтруют и похищают: как сейчас украинцы бегут от оккупантов в Херсонской области