RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україну повертається майже літня погода: як довго протримається тепло

В Україну повертається літнє тепло з 22 жовтня - буде до +26 градусів. Але це лише на декілька днів, вже з 24 жовтня температура знову впаде на декілька градусів.

Про це повідомила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв'ю "24 Каналу".

Читайте також: Грудень буде морозним, а Новий рік з дощем: метеорологиня дала прогноз на зиму

Неділя, 22 жовтня

На заході, півночі та місцями у центральних регіонах країни вдень прогнозуються дощі. Тепло буде надходити з півдня, але вночі подекуди буде дощ та мокрий сніг. Також зберігатиметься контрастна температура - вночі холодно, а вдень тепло.

Зокрема, у північних та східних областях вночі +4...+9 тепла, вдень +11...+17, на заході та центральних областях вночі +7...+13, вдень +15...+21, а на півдні вночі +11... +17, вдень +20...+26.

"Ми якраз між двома такими повітряними масами будемо. І контраст температур по території України може бути. Ось бачимо, що на півдні +20 градусів, а подекуди на узбережжях морів і вище. Майже літня погода", - зазначила Птуха.

Фото: meteo.gov.ua

Понеділок, 23 жовтня

Очікуються помірні дощі майже по всій Україні, крім півдня та сходу. Вночі +7 – 13, на півдні до +17, на заході +4...+9 тепла. Але вдень буде тепло: +14...+19, на півдні до +26, у західних та північних областях +9... +15.

За словами синоптикині, наступного тижня на півдні буде менше опадів та триматиметься до +20 деякий час.

"По Півдню можна вважати (буде бабине літо - "Апостроф"). Там трохи були зниження температури, але не суттєве по суті. Подивимося більш конкретно, які там температурні показники будуть наступного тижня, після проходження атмосферного фронту. Можливо, там ще кілька днів буде доволі погоже", - розповіла Птуха.

Фото: meteo.gov.ua

24-25 жовтня

Вже з вівторка, 24 жовтня, стане прохолодніше по всій країні на пару градусів. На півдні вдень буде до +19, у центральних регіонах, на півночі та заході до +17, а на півночі до +13.

Фото: meteo.gov.ua

У середу, 25 жовтня, знову країну заллють дощі. Лише на Донбасі та у Криму буде суха погода. Вдень на півдні буде до +19, на заході до +14, на півночі та у центральних областях до +12, а на сході до +14 градусів.

Фото: meteo.gov.ua

Нагадаємо, народний синоптик дав прогноз по Україні до лютого.

  • Вас може зацікавити:

В Карпати прийшла справжня зима: гору Піп Іван засипало снігом, фото і відео

Перший снігопад буде в листопаді: календар погоди в Києві до кінця осені

Грудень – вже не зима: чому в Україні кардинально змінився клімат