RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗСУ отримали партію броньовиків Senator MRAP: фото, відео та характеристики

Українські військові отримали партію новітньої бронетехніки канадського виробництва Senator MRAP.

Про це пише Defence Blog.

Читайте: В Україні прибули нові бронемашини Senator: відео та характеристики

Бійці ЗСУ, які вже користуються бойовими машинами, склали виключно позитивні відгуки про техніку, яка підвищує їхню безпеку при виконанні поставлених завдань.

Військові зазначають, що, на відміну від попередньої версії, нова бронемашина має покращений протимінний захист, що дає додаткові переваги при виконанні різних завдань на полі бою.

Новий Senator MRAP має V-подібний корпус, розроблений для мінімізації дії вибухів. Конструкція відводить вибухову хвилю та уламки від автомобіля, знижуючи ймовірність серйозних травм чи загибелі пасажирів. Така конструкція також допомагає поглинати та розсіювати енергію вибуху, ще більше підвищуючи стійкість автомобіля до вибухів.

"Почуваєшся безпечніше, коли знаєш, що під ногами спеціальний захист від російських мін", - сказав один із бійців, який зараз управляє бронемашиною.

Senator MRAP від компанії Roshel Smart Armored Vehicles може витримувати обстріли з калібрів до 7,62х39 мм на дальності 30 метрів і швидкості 695 м/с. Він може витримати детонацію 6-кілограмового заряду протитанкової міни.

Бронемашина розрахована на розміщення до 10 пасажирів та забезпечує високий рівень захисту від вибухових пристроїв та засідок, забезпечуючи безпеку екіпажу.

Українські експерти наголошують, що нова версія броньовика, розроблена з урахуванням досвіду використання Senator у складі Сил оборони України під час війни з Росією, значно перевершує більш ранні моделі на базі Ford.

Нагадаємо, що у Харкові створили унікальне взуття для саперів, яке захищає від мін.

  • Вас може зацікавити:

Україна отримала з Британії бронемашини Husky: відео

Україна отримала норвезькі бронемашини IVECO LAV III: у чому їхня особливість

Українські бійці отримали десятки бронемашин MaxxPro: фото та відео