RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Погода на Новий рік буде аномальною: з'явився прогноз на зимові свята

Погода на Новий рік-2024 буде аномально теплою, без снігу та морозу. Морози взимку будуть, але не надто сильні та не дуже часто

Такий прогноз зробила завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Читайте також: Перший снігопад буде у листопаді: календар погоди у Києві до кінця осені

Метеоролог провела аналогію з погодою минулого нового року. За її прогнозами, слід очікувати невеликий "плюс" у денний час і 0 або невеликий "мінус" у нічний. Опади якщо й будуть, то незначні та у вигляді мокрого снігу.

Взимку, за словами Мартизанової, опадів буде мало, через високі температури повітря це буде в основному мокрий сніг або сніг з дощем.

Метеорологи передбачають у грудні лише один морозний період у кілька днів. Він випадає на середину місяця. У січні можуть бути морозні дні, але великих мінусів не передбачається.

"Усі похолодання будуть дуже короткочасними, дуже нестійкими, вони дуже швидко змінюватимуться і переходитимуть на більш високі температури, нехай і незначні, практично обійдеться без особливих морозів – 0…+5 градусів у денний час", – спрогнозувала метеоролог.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, внаслідок зміни клімату на Землі, зима 2023-2024 в Україні буде досить теплою.

  • Вас також може зацікавити:

Грудень - вже не зима: чому в Україні кардинально змінився клімат

Кінець осені буде аномальним: кліматолог дала невтішний прогноз

Бабине літо: на Одещині зацвіли каштани, бузок та черешня, фото