RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Українським військовим збільшили час для лікування: що треба знати

В Україні набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб", яким внормовані правові та соціальні державні гарантії, встановлених для військовослужбовців ЗСУ.

Про це пише АрміяInform.

Читайте: Без черг і бюрократії: захисникам України стане простіше виїжджати на лікування за кордон

Відтепер військовослужбовцю, на підставі висновку військово-лікарської комісії надається відпустка для лікування у зв’язку з хворобою або відпустка для лікування після поранення, контузії, травми або каліцтва із збереженням грошового та матеріального забезпечення.

Тривалість відпустки визначається характером захворювання чи травми.

Відпустка надається без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Загальний час безперервного перебування військовослужбовця в закладах охорони здоров’я та у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою або у відпустці для лікування після поранення становить не менше тижня та не може перевищувати в цілому чотирьох місяців поспіль, окрім випадків, коли законодавством передбачено більш тривалі строки перебування на лікуванні.

Якщо військовослужбовця направляють на лікування за кордон, то загальний час його перебування на лікуванні, включаючи час переміщення з одного іноземного закладу охорони здоров’я до іншого та час очікування між плановими хірургічними втручаннями, не може перевищувати дванадцяти місяців поспіль.

Нагадаємо, що українські військові у разі отримання поранень мають право на отримання фінансової допомоги, розмір якої становить від 30 до 100 тис. гривень.

  • Вас може зацікавити:

Проходження ВЛК: чи може військовий сам обрати лікарню

Військовим в Україні збільшили відпустки: скільки було і скільки стало

Генерал Наєв відвідав поранених бійців у госпіталі і вручив відзнаки: фото і відео