RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чи треба міняти паспорт після перейменування вулиць: відповідь ДМС

Під час перейменування вулиць в Україні у межах декомунізації в українців може виникнути питання, чи треба міняти паспорт, щоб внести нову назву вулиці. Але у Державній міграційній службі заспокоюють, що нічого змінювати у документах не потрібно.

Про це йдеться у поясненні ДМС.

Читайте також: Від Дудаєва до Рейгана: в Києві презентували мапу з описом нових назв вулиць

"Відповідно до Закону України відомості про зареєстроване місце проживання (перебування)/зняте із зареєстрованого місця проживання (перебування) особи під час здійснення органом реєстрації відповідної реєстраційної дії до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус, не вносяться", - зазначили у відомстві.

Для власників паспорту у формі ІD-картки документ підтвердження місця проживання - це витяг з реєстру територіальної громади. Його можна отримати в органі реєстрації чи ЦНАП, а також витяг можна згенерувати у мобільному застосунку "Дія", після електронної ідентифікації й автентифікації.

"Витяги з реєстру територіальної громади, отримані в електронній або паперовій формі, мають однакову юридичну силу", - уточнили у ДМС.

Нагадаємо, Київрада заборонила російські пісні в публічних місцях і дерусифікувала 14 топонімів, пов’язаних з Росією і СРСР.

  • Вас може зацікавити:

У Києві хочуть назвати вулицю на честь покійної Ніни Матвієнко - ініціативу підтримали не всі

Селище чи містечко: історик вказав на важливу деталь із новим законом

Вулиця, яка тричі повертала свою назву: як виглядала Прорізна у Києві в 19-му столітті