RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Обстановка на фронті залишається важкою, за добу 40 зіткнень: зведення Генштабу

Станом на 29 жовтня, 613-й день широкомасштабного російського вторгнення, українські воїни відбили атаки окупантів на п'ятьох напрямках: Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Запорізькому.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Росія влаштувала нічну атаку "шахедів", на Хмельниччині лунали вибухи: подробиці

Протягом доби відбулось 40 боїв. Особливо складна обстановка на східному та південному фронтах. Загарбники завдали один ракетний та 57 авіаційних ударів, здійснили 22 обстріли з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах. Внаслідок цього є поранені та загиблі серед мирних жителів, а також пошкоджена та зруйнована цивільна інфраструктура.

Крім того, у ніч на 29 жовтня російські бойовики атакували Україну п'ятьма "шахедами" - всі знищили.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російська армія зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з Росії та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону. Ворожих артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Голишівське, Кіндратівка, Олександрія, Тур'я, Грабовське та Рясне Сумщини.

На Куп’янському напрямку рашисти вели безуспішні штурмові дії в районах Синьківки та Іванівки Харківщини, де захисники відбили сім атак. Також противник завдав авіаційних ударів неподалік Синьківки та Новоосинового. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Кислівка та Берестове.

На Лиманському напрямку окупанти не вели наступальних (штурмових) дій. Водночас вони завдали авіаційних ударів в районах Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганщини й обстріляли з артилерії та мінометів Невське, Білогорівку Луганщини, а також Спірне та Роздолівку Донеччини.

На Бахмутському напрямку загарбники безуспішно намагалися відновити втрачене положення під Андріївкою. Завдали авіаційного удару в районі Кліщіївки Донеччиниі. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, серед яких Маркове, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Нью-Йорк Донеччини.

На Авдіївському напрямку бойовики вели безуспішні штурмові дії біля Новокалинового, Авдіївки, Опитного та Первомайського Донеччини. ЗСУ відбили понад 10 атак. Також окупанти завдали авіаційного удару поблизу Новобахмутівки та Авдіївки Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема Керамік, Новобахмутівка, Ласточкине, Тоненьке, Яснобродівка, Нетайлове Донеччини.

На Мар’їнському напрямку противник за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії біля Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини, де Сили оборони відбили 12 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем ворога опинилось близько 10 населених пунктів, у тому числі Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку рашисти не вели наступальних (штурмових) дій, але завдали авіаційних ударів поблизу Золотої Ниви та Старомайорського Донеччини. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них: Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне, Урожайне Донеччини.

На Запорізькому напрямку російська армія чотири рази безуспішно намагалася відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, а також завдала авіаційних ударів в районі Новоданилівки та Роботиного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед яких Полтавка, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Малі Щербаки та Кам'янське.

На Херсонському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів біля Веселого, Одрадокам'янки, Тягинки та Іванівки Херсонщини. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Ромашкове Херсонщини та Очаків Миколаївщини.

У свою чергу, ЗСУ продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, а також виснажують окупантів вздовж всієї лінії фронту.

Також українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських військ. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління та шість артилерійських засобів загарбників.

Нагадаємо, 29 жовтня українські прикордонники збили ще один російський літак-штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку.

  • Вас може зацікавити:

Втрати ворога колосальні: Умєров назвав "ціну" Авдіївки для Кремля

Намагались прорватися, але невдало: ЗСУ показали кадри знищення колони під Авдіївкою

Ще діди воювали: навіщо Росія використовує антикварну зброю