RU  UA

Захід хоче бачити орієнтири для закінчення війни: прогноз для України на найближчі місяці

У Росії спостерігається важка економічна ситуація, що в перспективі трьох років може призвести до колапсу. Саме через це у Кремлі прагнуть перемовин.

Про те, скільки ще може тривати війна, в ефірі Апостроф TV розповів експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Читайте також: Окупанти намагалися відбити позиції біля Кліщіївки і наступали на Авдіївку: ранкове зведення Генштабу

Він зауважив, що хоч зараз увага відволіклася на Ізраїль, однак допомога Україні продовжиться. Водночас західні партнери хочуть бачити якісь орієнтири для закінчення чи призупинення війни. Можуть бути якісь проміжні цілі, крім виходу на державний кордон.

За його словами, питання щодо контролю за використанням переданої Україні зброї стоїть. В Україні знаходяться американські інспектори, які докладно слідкують за всіма її переміщеннями і втратами.

При цьому, експерт вважає, що зараз Україні потрібно розвивати власне виробництво зброї, оскільки не можна весь час вимагати від союзників видавати все необхідне.

Москва прагне до переговорів, оскільки стабільність економічної ситуації обмежена в часі. Водночас, на своїх умовах.

"Росія дуже хоче вести переговори щодо України з Заходом без України. Економічна ситуація в Росії важка. В перспективі трьох років це може призвести до колапсу, тому вони просять про перемовини. Проте вони не пропонують звільнення окупованих територій", - зазначиві він.

Також він застеріг про те, що росіяни готуються до зимових обстрілів і, ймовірно, розширять номенклатуру об’єктів - газове господарство, елеватори тощо.

"Можливо вони зосередяться на обстрілах певних регіонів, наприклад, прифронтових і приморських. Нам передають багато різних систем ППО. Проте неможливо закрити все небо країни", - додав Іван Ступак.

Нагадаємо, за даними звіту ISW Сили оборони просунулися біля Бахмута і на лівому березі Дніпра.

  • Вас також може зацікавити:

Втрати РФ перетнули ювілейну позначку: в Генштабі оприлюднили знакову статистику

В ЗСУ повідомили про звільнення села на Херсонщині: відео і всі деталі

Коли літаки F-16 реально будуть на фронті: експерт назвав дату