RU  UA

Для росіян Авдіївка - фетиш-мета: що відбувається на фронті і де найгарячіші ділянки

Для окупантів Авдіївка стала основною "фетиш"-метою, оскільки росіяни продовжують нарощувати ресурс й не збираються відступати. Це добре помітно з того, що в районі Опитного з’явилися додаткові підкріплення.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Читайте: Ворог знову штурмував Мар’їнку, Кліщіївку та Андріївку: яка зараз ситуація на фронтах

За його словами, основний тиск іде на фланги. Поки що заходити в місто росіяни не наважуються, проте є спроби проникнення на завод Коксохім, який перетворений на фортецю для оборони. "Вони більш активні на півночі, оскільки намагаються перекрити основну дорогу до Авдіївки. Проте бої там будуть для них ще важчі, ніж за Азовсталь", - заявив військовий оглядач.

Окупанти направляють до Авдіївки ресурси з інших напрямків й зараз там близько 40 тисяч осіб. Проте для швидкого взяття міста цієї кількості недостатньо.

"Можливо, вони наростять угруповання до 60 тисяч, що більше, ніж було біля Бахмута", - спрогнозував Олександр Коваленко.

Водночас на Вугледарському напрямку, за його словами, нічого критичного не відбувається, оскільки там відсутнє достатнє ударне угруповання.

На південному напрямку Сили оборони мають певні успіхи. Зокрема, ЗСУ просунулися до однієї з важливих висот в околицях Роботиного, що дає можливість сподіватися на подальше просування на цьому напрямку.

На лівобережжі Херсонщини відбувається розширення сірої зони.

Проте говорити про те, що ворог посиплеться, зарано. оскільки росіяни перекидають туди підкріплення.

Читайте: Українські бійці активно діють на лівобережжі Херсонщини: свіжі карти боїв

"Проте у них є вразливі місця", - підкреслив Олександр Коваленко. Зокрема, всі сили окупантів сконцентровані на вузькій смузі вздовж берега, завглибшки 5 км. Й зміна командира південної групи військ навряд чи змінить ситуацію на цій ділянці фронту, адже російські генерали мало чим відрізняються.

Нагадаємо, що минулої доби було знищено 930 окупантів, 18 танків, 43 ББМ, 42 артсистеми, 20 безпілотників, літак і 34 одиниці автомобільної техніки ворога

  • Вас може зацікавити:

Мінус ворожий штурмовик: Сили оборони "приземлили" чергову російську пташку

В районі Бахмута росіяни зібрали "солянку": в ЗСУ розповіли про важку ситуацію

Над портом Маріуполя окупанти влаштували димову завісу: що там намагаються сховати