RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Українські бійці активно діють на лівобережжі Херсонщини: свіжі карти боїв

ЗСУ просунулися на південь від Новомихайлівки, продовжили наступальні дії у західній частині Запорізької області, утримують позиції та проводять атаки на східному березі Херсонської області.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Війна переходить на новий етап: Залужний про небезпечний сценарій та посилення мобілізації

Луганська область

Як повідомляє ISW, 1 листопада російські війська продовжили локальні наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна і досягли підтверджених успіхів. Відеозапис із геолокацією, опублікований 31 жовтня, показує, що російські війська просунулися на схід від Петропавлівки. Генштаб повідомив, що українські війська відбили більше 10 російських атак поблизу Сіньківки, Іванівки, Стельмахівки та Надії. Командувач сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що російські війська продовжують свої спроби відбити Куп'янськ, але не досягли жодного стратегічного успіху на Куп'янському напрямку.

Донецька область

За спостереженнями аналітиків ISW, російські війська продовжили наступальні операції на Бахмутському напрямку 1 листопада, але не досягли будь-яких заявлених або підтверджених успіхів. Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно намагалися покращити свої позиції поблизу Кліщіївки та Андріївки та атакували поблизу Південного, але не просунулися вперед. Представник командування сухопутних військ України підполковник Володимир Фітьо зазначив, що російські війська перекидають резерви в район Бахмута, щоб відновити активні наступальні операції після переходу до оборони, хоча ISW поки не спостерігала ознак прибуття російських резервів на Бахмутському напрямку або присутності додаткових російських військ у районі.

За словами інституту, 1 листопада російські війська продовжили наступальні операції поблизу Авдіївки та, як повідомляється, просунулися вперед. Відомий російський військовий блогер заявив, що російські війська, включаючи мобілізованих військовослужбовців із Сибіру, просунулися з позицій у Красногорівці через залізничні колії у напрямку Новокалинове та Кераміка.

"Південна вісь"

Відповідно до звіту ISW, 1 листопада українські військові продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області та, як повідомляється, просунулися вперед. Генштаб повідомив, що українські військові відбили російські атаки поблизу Роботиного. Російські джерела стверджували, що російські війська атакували українські позиції поблизу Вербового 31 жовтня та 1 листопада.

Російські блогери продовжують стверджувати, що українські військові утримують позиції та проводять атаки на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські блогери стверджували, що українські військові атакували поблизу Пойми та Пищанівки, а також що йдуть бойові дії поблизу Кринка. За повідомленнями ISW, 1 листопада українські військові завдали ударів по тилових районах Росії на півдні України.

Нагадаємо, експерт Артем Бронжуков у ефірі "Апостроф TV" висловив думку, що стаття в Time - це не "зрада", а явний сигнал до того, що влада, і особливо Офіс президента, мають зробити висновки.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни кошмарили Україну "шахедами", в Кременчуці є влучання по НПЗ: подробиці

Окупанти намагалися відбити позиції в районі Бахмута і наступали на Авдіївку: ранкове зведення Генштабу

Без повісток, черг і облав воєнкомів: як працюватиме смарт-мобілізація в Україні